Yüceer : Cumhuriyet ilelebet var olacak

CHP Tekirdağ Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi Candan Yüceer, Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. Yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Tekirdağ 28.10.2016 19:01:00 0
Yüceer : Cumhuriyet ilelebet var olacak

“YENİDEN VAROLUŞ DESTANIDIR”

 

Yüceer “Bir çağdaşlaşma devrimi olan Cumhuriyet; ekonomiden eğitime, tarımdan şehirciliğe, kültürden sanata bir milletin yeniden varoluş destanıdır.  Ancak; Cumhuriyet kolay kurulmadı, Kurtuluş Savaşı kolay verilmedi. Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasından gözünü bile kırpmadan ölüme giden on binlerce şehidin kanıyla kuruldu.  29 Ekim, başta Atatürk olmak üzere, gazi ve şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı sevgi ve minnetle eğildiğimiz, emanetlerine her zaman sahip çıktığımızın, çıkacağımızın sözünü verdiğimiz bir gündür. İçerde egemenliğimizin, dışarıda bağımsızlığımızın simgesi olan Cumhuriyet değerleri AKP eliyle sistematik bir şekilde aşındırılmakta, Cumhuriyet’in kurucu felsefesi ve Cumhuriyet Cumhuriyetimiz yapan ilkeler ortadan kaldırmak istenmektedir. Tek dertleri Başkanlık olanlar, tek adam yönetimini kurmak ve meşrulaştırmak istemektedir” dedi.

 

“YASAK KOYAMACAKLAR”

 

Yüceer “Varlıklarını Cumhuriyet’e borçlu olan iktidar sahipleri bunu inkar ettiklerinin farkında bile değillerdir.  Herkes şunu iyi bilmelidir ki, Cumhuriyet ilelebet var olacak, Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığımız kararlılıkla sürecektir. Cumhuriyeti tahrip etmek için uğraş verenler emellerine ulaşamayacaklardır. Hiçbir güç, Cumhuriyetimizi gururla ve minnetle gelecek nesillere aktarmamıza, yaşatmamıza, kutlamamıza engel olamayacak, yasak koyamayacaktır.

 

Yasak koymaya cüret edenler karşılarında kalplerinde Atatürk ve Cumhuriyet sevgisi taşıyan  milyonları bulacaktır. Cumhuriyeti kutlamak, Atatürk’ü anmak izne tabi değildir.

 

Halkın iradesine kimse ipotek koyamaz. Biz bu yıl da kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizi halkın vergileriyle inşa edilen Saray’da değil ellerinde bayrak, kalplerinde Atatürk sevgisiyle sokağa dökülen yüz binlerce yurttaşımızla, meydanlarda, fener alaylarıyla, coşkuyla kutlayacağız.

 

29 Ekim’in bizim için, Tekirdağlı hemşerilerim için diğer anlam ve önemi de Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü olmasıdır. Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk’ün yolunda  “Ya bağımsızlık ya ölüm” sloganıyla kadını, erkeği, yaşlısı, çocuğuyla topyekûn milli mücadeleye sahip çıkan Çerkezköylüler büyük destana adını altın harflerle yazdırmıştır. Haklarını ne yapsak ödeyemeyiz.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk’e, kahraman silah arkadaşlarına, milleti ve vatanı için canlarını seve seve feda eden şehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunar, ulusumuzun ve tüm hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım.

 

Cumhuriyetimizin 93. yılı Ulu Önder Atatürk’ün açtığı bağımsızlık yolunda yürüyen herkese kutlu olsun” diye konuştu.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10