Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu gerçekleştirildi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu, Vali Mehmet Ceylan ve eşi Zuhal Ceylan'ın ev sahipliğinde Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Yaşam Merkezinde yapıldı.

Tekirdağ 30.10.2016 17:43:00 0
Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu gerçekleştirildi

“ BİZLERİN EN ÖNEMLİ GÖREVİDİR”

 

Resepsiyon, Vali Mehmet Ceylan ve eşi Zuhal Ceylan’ın davetlileri karşılamasıyla başladı. Resepsiyonda bir konuşma yapan Vali Ceylan, “Cumhuriyet, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi Türk Milletinin karakterine en uygun yönetimi biçimidir.” dedi.Ceylan  “Cumhuriyet rejimi milli iradenin tecelli ettiği, bizzat halkın kendi kendini yönetmesi olarak ifade edebileceğimiz çok önemli bir değer. Bizlere bu rejimi, zorlu mücadeleler sonrasında kazanılan Kurtuluş Savaşı neticesinde emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ülkemizin var olmasını sağlayan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi, minnetle ve şükranla anıyorum. Onların bıraktığı bu kutsal emaneti korumak, yüceltmek ve ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevidir. Bu görev doğrultusunda çalışmaya ve Cumhuriyetimizi korumaya devam edeceğiz.” sözleriyle konuşmasını sürdüren Vali Ceylan, “Bu onurlu günümüzde davetimize icabet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

MÜZİK DİNLETİSİ BEĞENİ TOPLADI

 

Vali Ceylan’ın konuşmasının ardından Süleymanpaşa Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik dinletisi sundu. Dinletinin ardından Atatürk’ün sevdiği müzikler eşliğinde, Cumhuriyetin ilan edilmesi ve Cumhuriyetin ilk dönemlerinin konu edildiği fotoğraflardan oluşan bir video gösterimi yapıldı.

 

Resepsiyonun sonunda davetlilere havai fişek gösterisi yapıldı. Resepsiyona; Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, Garnizon Komutanı Albay Kemal Cöne, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, protokol üyeleri, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit aileleri ve gazilerimiz katıldı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10