Madde kullanımı ve bağımlılığı 10 yaşa kadar indi

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer,  genelde Türkiye özelde Tekirdağ'da, özellikle gençleri ve çocukları etkileyen uyuşturucu sorununu Meclis gündemine taşıdı.  Y?

Tekirdağ 1.11.2016 20:06:00 0
Madde kullanımı ve bağımlılığı 10 yaşa kadar indi

“MADDE BAĞIMLILIĞI 10 YAŞA KADAR İNDİ “

 

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer,  genelde Türkiye özelde Tekirdağ’da, özellikle gençleri ve çocukları etkileyen uyuşturucu sorununu Meclis gündemine taşıdı.  İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığını yazılı soru önergesi veren Yüceer, alkol ve madde kullanımı ve bağımlılığının çağımızın en önemli toplumsal sorunlarından biri olduğunu belirtti. Yüceer, bu sorunun son yıllarda hızla yaygınlaşmaya başladığını belirterek , yapılan araştırmaların, ülkemizde madde kullanımı ve bağımlılığının 10 yaşa kadar indiğini gösterdiğini ifade etti.

 

“YETESİZ KALINIYOR”

 

Önergesinde Anayasa’nın‘Devlet, gençleri uyuşturucu maddelerden korumak için gerekli tedbirleri alır’ hükmünü hatırlatan Yüceer, “Buna rağmen TUBİM raporlarına yansıdığı üzere ülkemizde gençler arasında madde kullanımı ve bağımlılığında artış görülmekte, uyuşturucu ticaretine ve uyuşturucu maddelerin arzına yönelik çalışmalarda başarılı olunmasına rağmen uyuşturucu maddelerin talebine yönelik çalışmalarda yetersiz kalındığı gözlenmektedir” dedi.

 

KAÇ KİŞİ HAKKINDA YASAL TAKİBAT YAPILDI?

 

Yüceer, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle “ 2002-2016 yılları arasında ve yıllar itibariyle, ayrı ayrı belirtilmek suretiyle Türkiye genelinde ve Tekirdağ ilimizde 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 191’inci maddesi kapsamında kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak,  kabul etmek veya bulundurmak suçlarından kaç kişi hakkında yasal takibat yapılmıştır? Söz konusu kişilerin kaçı mahkemelere sevk edilmiştir?

 

Anılan yıllar itibariyle Türkiye genelinde ve Tekirdağ ilimizde uyuşturucu ve türevi madde kullanımına bağlı olarak kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir? Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yaş gruplarına dağılımı nedir? Anılan yıllar itibariyle ve ayrı ayrı belirtilmek suretiyle Türkiye genelinde ve Tekirdağ ilimizde 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 188’inci maddesi kapsamında Uyuşturucu madde kaçakçılığı, imali ve satışına ilişkin olarak kaç kişi hakkında kovuşturma yapılmıştır? Bu kişilerden kaçı mahkemelere sevk edilmiştir? Yakalanan uyuşturucu madde miktarı nedir? Tekirdağ ilimizde uyuşturucu satışının engellenmesine ilişkin olarak alınan önlemler nelerdir? Okullarda uyuşturucu kullanımının engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar nelerdir? Tekirdağ ilimizde uyuşturucu kullanan vatandaşlarımıza ilişkin Tedavi Sonrası Sosyal Uyum programları yürütülmekte midir? Kaç vatandaşımız bu programlardan faydalandırılmıştır? Uyuşturucu kullanımının önlenmesi, risk gruplarının korunması ve uyuşturucu ile mücadelenin tüm boyutlarıyla, eşgüdümlü şekilde yürütülmesine uygun bir kurumsal yapılanmaya gidilmesine ilişkin Bakanlığınızca yapılan bir çalışma mevcut mudur?” sorularını yöneltti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10