Sirkülasyon projesi tam not aldı

Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım ayı meclis toplantısını Başkan Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirirken, toplantıda Başkan Akay özellikle alt yol kavşağı olmak üzere ilçenin trafik soru

Çerkezköy 1.11.2016 20:19:00 0
Sirkülasyon projesi tam not aldı

BAKAN TALİMAT VERDİ

 

Çerkezköy Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısını dün saat 15.00’da Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis üyeleri Rağbet Erol, Nurettin Yekeler ve Ayfer Dönmez’in katılmadığı toplantı öncesi Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yerel bir gazete çıkan Ambardere’de termik santral yapılması iddiası haberine açıklık getirdi. Akay “ Ambardere’de baraj yapılması konusu iki yıldır gündemde var. Bu konuyla ilgili Kaymakam Metin Kubilay ile birlikte kurumlara ziyaretler gerçekleştirdik.  DSİ Edirne Bölge Müdürlüğü yetkilileri Temmuz 2015’te Ambardere’de Regülatör yapılması için ihaleye çıkılacağını kaydetti. 23 Ocak 2016 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu başkanlığında toplantı yapılırken, toplantının sonuç tutanağında Bakanımız Ambardere’de regülatör projesinin bir an evvel yapılması talimatını verdi” diye konuştu.

 

“KAMUOYU İLE PAYLAŞSINLAR”

 

Ambardere’de yapılması planlanan regülatör projesinin Çerkezköy için önemli olduğunu kaydeden Akay “ Bakanımızın talimatına rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı. Gazeteyi okudum ve gerçekten bu bölgede böyle bir termik santral yapılacağı için mi regülatör ihalesi halen yapılmadı? Bu konuyla ilgili yetkililerden açıklama yapmalarını bekliyoruz. Bu yatırım neden geciktiğinin ise kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor” dedi.

 

“BİZİM TALEPLERİMİZİ YERİNE GETİRDİNİZ Mİ “

 

Konuyla alakalı konuşan AK Partili Meclis üyesi Remzi Garip “ Projenin hayata geçirilmediği için haklı olarak sitemde bulunuyorsunuz. Muhalefet partisinden bir başkan olarak iktidarın hizmeti geciktirmesine sitem ettiniz. Ancak muhalefet konumunda olan bizlerin ise taleplerini yerine getirmiyorsunuz. Biz yüzde 50 oy olan bir partinin temsilcileriyiz. Bu güne kadar bizim size getirdiğimiz hangi isteğimizi yerine getirdiniz. Bu yanlışları vatandaşlarımıza yansıtmamak gerekiyor” dedi.

 

“BANA EMELSİZ MUHALEFET YAKLAŞIMLARIYLA GELMEYİN”

 

Garip’in bu söylemlerine sert cevap veren Akay “ Ben burada hayati bir meselenin olduğundan bahsediyorum. Görev yapmış Eski bir Belediye Başkanı olarak sizin böyle düşünmenizi ise gerçekten çok komik buluyorum. Ben açıklamam da iktidar partisini eleştirmedim. Ben Bakanımızın açıklamasından sonra böyle bir sonucu varıldığını söyledim. Kısacası Çerkezköy’lü olarak herkesle olan korkularımızı paylaştım. Siz ise yaptığınız açıklamada konuyu başka bir yere çekip siyaset yapıyorsunuz. Bana emelsiz muhalefet yaklaşımlarıyla gelmeyin. Ben bunu Çerkezköy adına gündeme getirdim” diye konuştu.

 

“SİZLERİN FİKRİNİ ALMAK İSTEDİM”

 

Toplantı üç ana caddede hayata geçirilmesi planlanan sirkülasyon projesi hakkında Vahap Akay’ın meclis üyelerini bilgilendirmesi ile devam etti. İlçe merkezinde alt yol kavşağında yaşanan trafik sorununu rahatlatmak adına bu projeyi gerçekleştireceklerini ifade eden Akay” Projemizde Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu caddeleri tek yön olacak. İki tip proje hazırladık. Birincisinde orta refüjü ve üzerindeki ağaçları kaldırarak bu projeyi yapabiliriz. İkincisinde ise orta refüje dokunmadan bu projeyi yapabiliriz. Bu konuda sizlerin de fikirlerini almak istedik” diye konuştu.

 

“PROJEYİ OLUMLU KARŞILADILAR”

 

Projeye hakkında meclis üyeleri ile fikrini paylaşan AK Partili Meclis Üyesi Dilaver Burak, “ Şahsım olarak anlatılan projeyi çok beğendim. Ayrıca projede orta refüjler ve ağaçların kaldırılmasını da olumlu karşılıyorum. Ayrıca Çerkezköy Belediye Meydanı’nın da yeniden düzenlenmesini, meydanın alt kısmında iki katlı bir yer altı otoparkı yapılması gerektiğine inanıyorum” açıklamasında bulundu. Burak’ın ardından fikrini paylaşan  CHP’li Meclis Üyesi Uğur Erem “ İlçemizin kanayan yarası olan trafik sorunu bu proje ile çözüme kavuşacaktır. Ayrıca emniyet güçlerimizin caddelerde oto galeri haline gelen satılık araçlarla ilgili de çalışmalarını artırmalıdır” dedi. Büyükşehir Belediyeleri yolun ortasında ağaç olması tercih etmediğini kaydeden AK Partili Meclis Üyesi Ömer Kılınç “  Gönül ister ki orta refüjdeki ağaçları alıp kaldırımlara koyabilelim. Fakat bu olmasa bile kaldırımlara yeni ağaçlar dikebiliriz” diye konuştu.

 

“ÜST GEÇİT İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK”

 

Toplantı AK Parti grubunun meclise sunduğu önergelerin görüşülmesi ile devam ederken, Kızılpınar Veliköy güzergahına bir yan yol, Kızılpınar ışıklar mevkiine üstgeçit ve Atatürk Viyadüğünün yaya yolunun genişletilmesi talepleri hakkında Başkan Akay konuşma gerçekleştirdi. Akay “ Viyadükteki yaya yolunun genişletilmesi ve Kızılpınar’da üstgeçit yapılması ile ilgili Büyükşehir’e projelerimizi gönderdik ve üst geçit için çalışmalara yakında başlanacak” diye konuştu.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün “Temizlik Hizmeti Alımı” talebinin oy birliği ile kabul edilirken, Fevzipaşa Mahallesi 343 ada 7 parselde uygulama imar plan değişikliği yapılması talebi görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Huriye Yüzbaş’ın yol ve park alanında kalan 504 ada 10 parseldeki arsasına karşılık, 1719 ada 1 parselde belediyeye ait arsanın takası talebi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderildi. Toplantıda ilçede ki muhtelif noktalarda ki belediye hisselerinin maliklerine satışı da görüşülürken, ilgili gündem maddeleri de oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10