Laptop hırsızının dedesi isyan etti; 'ne olur içeri atın'

İstasyon Mahallesi Mehmetçik sokak üzerinde ki bir ikamette meydana gelen laptop hırsızlığının faili 16 yaşındaki S.Y.'nin dedesi Abdurrahman Y., evine gelen polis ekiplerine, "torunumuz yüzünden artı

Çerkezköy 2.11.2016 17:33:00 0
Laptop hırsızının dedesi isyan etti;

Bugün saat 15.00 sularında meydana gelen hırsızlık olayının faili yaklaşık bir saat içinde yakayı ele verdi. İstasyon Mahallesi Mehmetçik sokak üzerinde ki bir ikamette meydana gelen hırsızlık olayı iddiaya göre şu şekilde gelişti; 16 yaşındaki S.Y., arkadaşı H.M. ile birlikte bir dönem aynı okulda okuduğu ve aynı mahallede yaşayan arkadaşı Ayşegül’ün yaşadığı eve girdi.

 

DURUMU HEMEN 155 POLİS İHBAR HATTINA BİLDİRDİ

 

Evde kimsenin olmadığını fark eden iki kafadar, gündüz saatlerinde evin açık olan penceresinden içeri girerek koltuk üzerinde bulunan laptopu aldılar. Girdikleri camdan hızla çıkan iki şahıs olay yerinden kaçarken, mahalle sakinleri tarafından görüldüler. Genç kız eve geldiğinde laptopunun çalındığını fark ederek durumu 155 Polis ihbar hattına bildirdi.

 

MASRAFI NEYSE BEN ÖDEYİM AMA YETER Kİ İÇERİ ATIN

 

Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri yaptıkları incelemenin ardından genç kızın laptopunu çalanın S.Y. ile arkadaşı H.M.’nin olduğu öğrenildi. Ekipler genç kız ile birlikte S.Y.’nin yaşadığı eve giderken, kapıyı açan dedesi Abdurrahman Y., torununun evde olmadığını ifade etmesinin ardından öğrendiği hırsızlık olayının ardından ekiplere, “torunumuz yüzünden artık insan içine çıkamaz olduk. Utancımızdan insanların yüzüne bakamıyoruz. Masrafı her ne kadarsa ben ödemeye razıyım, ne olur yeter ki bu çocuğu cezaevine gönderin” diyerek yaşadığı öfkeyi dile getirdi.

 

LAPTOPU SATMAK İSTERKEN YAKALANDI

 

Anne ve babası ayrı yaşadığı öğrenilen 16 yaşındaki S.Y.’nin 8.sınıftan sonra okulu bıraktığı ve Çocuk Büro da birçok kaydının bulunduğu ifade edildi. S.Y., çaldığı laptopu yaklaşık bir saat sonra Özcan sokak üzerinde bulunan bir bilgisayarcıya satmak isterken yakalandı. İşyeri sahibi durumundan şüphelendiği şahsı emniyet güçlerine haber verirken, dükkana gelen ekipler şahsı gözaltına aldı.

 

ÇOCUK BÜROYA TESLİM EDİLDİ

 

Doktor raporu için Çerkezköy Devlet Hastanesine götürülen 16 yaşındaki genç, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğine teslim edildi. Yaşanan hırsızlık olayının ardından ekipler S.Y. ile birlikte hırsızlık olayını gerçekleştiren arkadaşı H.M’nin peşine düştü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN  


0282 726 91 91
0282 747 65 10