9 işçi kimyasal maddeden zehirlendi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında meydana gelen olayda kimyasal maddeden etkilenen 9 işçi yaralandı. Olay yerine sevk edilen ambulanslarla Çorlu'da ki hastanelere kaldır

Çerkezköy 5.11.2016 14:53:00 0
9 işçi kimyasal maddeden zehirlendi

TANKA GİRDİLER

 

ÇOSB’de faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında bugün saat 11.30 sularında meydana gelen olayda 9 işçi zehirlendi. Olay iddiaya göre şu şekilde gelişti; Dimer Asetamin tankını temizlemek için görevlendirilen Eser Cankılıç, Azad Sağlık, Serdar Tohumcu, Selçuk Çimendağ, Sezgin Mutlu, Adem Yılmaz, Mehmet Civir, Mehmet İnce ve Mahmut Öztürkoğlu isimli 9 işçi kimyasal madde tankını temizlemek için tanka girdi.

 

VÜCUTLARINDA YANIK MEYDANA GELDİ

 

Yoğun kimyasal gazdan etkilenen 9 işçinin fenalaştığı ifade edilirken, işçilerden Mehmet İnce ve Mahmut Öztürkoğlu'nun vücudunda yanık meydana geldiği iddia edildi. Meydana gelen üzücü olayın ardından olay yerine itfaiye ve çok sayıda ambulans ile emniyet güçleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tankın içersinde kalan 2 işçiyi tankın içinden çıkartırken, diğer 7 işçi ise olay yerine gelen 112 sağlık ekipleriyle Çorlu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

 

YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORLAR

 

Vücudunda yanık olduğu belirtilen iki işçi ise Özel İrmet Hastanesi'ne kaldırılırken, burada yanık ünitesi bulunmadığı için Çorlu'da bulunan Özel Reyap ve Özel Vega Hastanesi'ne sevk edildiler. Mehmet İnce ve Mahmut Öztürkoğlu yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verirken, diğer 7 işçinin sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi. Olayın ardından başlatılan geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10