Tek sandıkta oy kullandılar

Türkiye'de yaşayan Bulgaristan vatandaşları, 21 aday arasından Bulgaristan'ın yeni Cumhurbaşkanını belirlemek için dün sandık başına gitti. Bu seçimlerde sadece Kapaklı Sanayiciler İlkokulu?

Tekirdağ 6.11.2016 21:06:00 0
Tek sandıkta oy kullandılar

TRAKYA BÖLGESİ’NDE 9 SANDIK KURULDU

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Trakya'da yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının oy kullanabilmesi için Kapaklı, Ergene, Çorlu, Edirne'de Bulgaristan Başkonsolosluğu, Lüleburgaz İlçesi ve Büyükkarıştıran Beldesi ile birlikte Trakya Bölgesi’nde toplam 9 sandık kuruldu. Kapaklı’da sabah saat 07.00’da başlayan oy verme işlemine Bulgar vatandaşları çevre ilçelerden otobüslerle geldi. Girişte seçim listesine kayıt olmayanlar form doldururken, seçmenler adayların yer aldığı listeyi perde kabinlerinde işaretleyerek oylarını kullandı.

 

5 BİNİN ÜZERİNDE SEÇMEN SANDIK BAŞINA GİTTİ

 

Seçimlerde 21 adayın olduğunu ifade eden seçim sorumlusu Kemal Öztürk, “Bulgar vatandaşları kanun gereği, sadece Bulgaristan'da değil başka ülkelerde de oy verme hakkına sahiptir. Oy kullananların kendi ve Bulgaristan haklarını kullanarak seçime katıldıkları için memnunuz. Kapaklı’da kurulan sandık ile Silivri, Saray, Karaağaç ve Yeniköy dahil olmak üzere 5 binin üzerinde seçmen sandık başına gidecek” dedi.

 

ÜLKE GENELİNDE 35 SANDIK KURULDU

 

Öztürk konuşmasının devamında ise, “ Geçen sene yapılan seçimlerde Türkiye de 135 sandık kurulurken, bu sene sadece 35 sandık kuruldu. Yapılan seçimler Bulgaristan yeni Cumhurbaşkanı ile Cumhurbaşkanı yardımcısını belirleyecek. Geçen sene Çerkezköy, Kapaklı ve Saray da sandık kurulmuştu. Bu sene sadece Kapaklı da tek sandık kurulduğu için vatandaşlarımız Kapaklı Sanayiciler İlkokuluna gelerek oylarını kullanıyor” ifadelerini kullandı.  

 

SOFYA’DAN 5 KİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ

 

Gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimi için Kapaklı’da kurulan tek sandık için Sofya’dan 5 kişi, Çerkezköy’den de Şevket Halimoğlu ile Sunay Çavuşoğlu görevlendirildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10