Milli İrade ve Demokrasi köşesi oluşturuldu

Hükümet Konağı girişine Çerkezköy Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi tarafından '15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Destanı Köşesi' oluşturuldu.

Çerkezköy 7.11.2016 23:39:00 0
Milli İrade ve Demokrasi köşesi oluşturuldu

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Oluşturulan köşeyle alakalı olarak çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Ülkemiz 15 Temmuz gecesi, tarihimizin  en kanlı ihanet girişimlerinden birine maruz kalmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızan Fetullahçı Terör Örgütü üyesi asker elbisesi giymiş bir grup terörist, milletimizin ve devletimizin kendilerine emaneti olan silahları, bu silahların asıl sahibi olan Aziz milletimize  doğrultarak milli iradeyi gasp etmeye ve ülkemizi teslim almaya teşebbüs etmiştir” dedi.

 

NESİLLER BOYU İBRET VESİKASI OLARAK ANLATILACAK

 

Kaymakam Kubilay konuşmasının devamında ise, “15 Temmuz hain darbe girişimi 241 Aziz Şehidimizin mübarek kanları, 2194 Kahraman Gazimizin de fedakârlıkları sayesinde engellenmiştir. Şüphesiz ki milletimizin, asker üniforması giymiş bu FETÖ’cü  teröristler karşısında gösterdiği şanlı direniş asla unutulmayacak, nesiller boyu bir ibret vesikası olarak anlatılacaktır” ifadelerini kullandı.

 

ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRALARINI YAŞATMAK EN ASLİ GÖREVİMİZ

 

15 Temmuz Şehitlerinin aziz hatırasını yaşatmak bizim en asli görevimizdir diyerek konuşmasını sürdüren Kaymakam Metin Kubilay, “Bu amaçla Kaymakamlığımızca yaklaşık 10 dönümlük alanda 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı  oluşturulmuştu. Yine Kaymakamlığımızca Pakize Narin Anadolu Lisesinde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Şehitlerini Anma Günü düzenlenmiş ve 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu açılarak, giriş kapılarına Demokrasi Şehidimiz Ömer Halisdemir ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin bastırılmasında katkı sağlayan Demokrasi Kahramanı Zekai Aksakallı ismi verilmişti. Ayrıca 15 Temmuz Şehitlerinin Aziz Hatıralarının, İlçemizde her zaman canlı kalması amacıyla Veliköy Çok Programlı Anadolu Lisesinde, Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu Açılışı yapılmış, Tepe Emlak Konutları Camisinin adı da  15 Temmuz Şehitleri Camii olarak değiştirilmiştir” diye konuştu.

 

İKİNCİ KURTULUŞ MÜCADELESİNİN ADIDIR

 

Hükümet Konağı  girişine ‘15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Destanı Köşesi’ oluşturmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Kaymakam Kubilay, “Bunlara ilaveten Kaymakamlığımızca Ambardere mevkiinde hayata geçirilen Eğitim Kampüsü Projesine  15 Temmuz Şehitleri Ortaöğretim Eğitim Kampüsü adı verilmesi için çalışma başlatmış durumdayız. Yine Kızılpınar 'da yapımı devam eden ortaokulumuza da 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu adını verilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız. 15 Temmuz Yüce Türk Milletinin büyük kahramanlık destanıdır. 15 Temmuz Şehitlerimiz asla ve asla  milletimiz  tarafından unutulmayacaktır. Çünkü 15 Temmuz Türkiye'nin ikinci kurtuluş mücadelesinin adıdır” dedi.

 

ŞEHİTLERE ALLAH’TAN RAHMET DİLEDİ

 

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay konuşmasının sonunda ise, “Bu vesile ile alçak darbe teşebbüsünde bulunan vatan haini Millet düşmanı FETÖ terör örgütünü şiddetle kınıyor, alçak FETÖ’cü teröristleri de lanetliyorum. Şehit düşen tüm vatandaşlarımıza Allah’ tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10