Yüceer: İktidar her şeyi eline yüzüne bulaştırdı

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, TBMM Genel Kurulu'nda 13 Kasım Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutlayarak  güncel siyasi geliÅ?

Tekirdağ 8.11.2016 22:21:00 0
Yüceer: İktidar her şeyi eline yüzüne bulaştırdı

GÜNDEM DIŞI SÖZ ALDI

 

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak, 13 Kasım Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutladı. Yüceer, “Gönül isterdi ki, bugün burada yalnızca Tekirdağlıların kahramanlıklarından,  Kurtuluş savaşımızdan, kan dökerek, can vererek kazandığımız bağımsızlıktan söz edebilseydim.13 Kasım’ın Cumhuriyetin ve onun değerlerini özümseyen Tekirdağlılar için bir gurur günü olduğundan söz edebilseydim. O günden bugüne Cumhuriyeti ve demokrasiyi tüm kurum ve kuruluşlarımızla tesis ettiğimizi, toprağımıza–doğamıza ve toplumsal barışımıza sahip çıkabildiğimizi anlatabilseydim. Ama maalesef bugün ne doğamız ne toplumsal barışımız ne de Cumhuriyetimiz güvende” dedi.

 

TEKİRDAĞ’IN DOĞASI KATLEDİLİYOR

 

Yüceer, bir taraftan rant uğruna Tekirdağ’ın taş ocağı, termik santrallerle ormanlarının doğasının katledildiğini, diğer taraftan da birilerinin ihtirası uğruna  toplumdaki bir arada barış içinde yaşama arzusunun aşındığını demokrasinin ve Cumhuriyetin iğdiş edildiğini kaydetti. Bir ülkede insanlar gece yatağa nasıl bir ülkeye uyanacaklarını bilmeden giriyorlarsa o ülkenin artık yönetilemez hale geldiğini belirten Yüceer şöyle devam etti “ Herkes kaygı içinde yaşıyorsa, kimse yarınına umutla bakamıyorsa o ülkede yaşamanın adı kâbustur.İktidar Türkiye’yi günden güne böyle bir ülke haline getirdi. Keyfilik, hukuksuzluk, adaletsizlik gündelik hale geldi. Artık hepimiz kocaman bir hapishanede yaşıyoruz.Hani örnek vardır ilk düğmeyi yanlış iliklerseniz hepsi yanlış gider diye, siz bütün düğmelerin yerini karıştırdınız artık.Dış politikadan tutun da güvenliğe, ekonomiden tutun da hukuka özgürlüklere kadar her şeyi elinize yüzünüze bulaştırdınız.Şimdi Darbe girişimini bir fırsata çevirme peşindesiniz. FETÖ konusundaki günahlarınızın listesini okumak bile saatler sürecekken, darbe girişimiyle alakası olmayan insanların hapislere atılmasını, gazetecilerin tutuklanmasını içinize nasıl sindiriyorsunuz merak ediyorum” diye konuştu.

 

SİZ DEĞİL MİSİNİZ DOLMABAHÇE’DE POZLAR VEREN?

 

Konuşmasında AK Parti iktidarını eleştiren Yüceer, “Ya siz değil misiniz şimdi terörist dediklerinizle Dolmabahçe’de pozlar veren? Beraberce mutabakat metinleri yazan? Ne değişti?Onlar o gün dediklerini bugün de söylüyorlar.Siz değil misiniz bugün darbeci dediklerinizi yargıya, askeriyeye, emniyete tek tek elinizle yerleştiren? Beraberce kendi ordumuza kumpas kuran? Genelkurmay Başkanını terör örgütü lideri diye yargılayan.Siz değil misiniz bugün Terör örgütü elebaşı dediğiniz Fethullah Gülen’e methiyeler düzen, bitsin bu hasret çağrıları yapan. Siz değil misiniz söz konusu olan sizin milletvekilleriniz, bakanlarınız, çocuklarınız, işadamlarınız olunca Meclis’te parmaklarınızı kaldırarak 17-25 Aralık tarihimizin en büyük yolsuzluğunun üstünü örten, bunları yargıdan kaçıran. Siz değil misiniz sırf size yakın diye çocuklarımıza cinsel istismarın bile üstünü örten” diye konuştu.

 

“KENDİNİZE DEMOKRAT OLABİLİRSİNİZ”

 

Yüceer, AK Parti’nin Fettullahçılarla koyun koyunayken bunlarla mücadele eden, yıllar boyu FETÖ tehlikesini haber yapan Cumhuriyet Gazetesi’nin yazar ve yöneticilerinin derdest edildiğini, hapislere atıldığını, üstelik bu soruşturmayı yürüten savcının FETÖ üyesi olduğu için soruşturulduğunu kaydetti. Yüceer söz konusu durumun hakla hukukla ilişkisini akılla bile ilişkisini kurmanın mümkün olmadığını belirterek,  Siz dün söylediğinizi bugün, bugün söylediğinizi yarın değiştirebilirsiniz. Siz dündür bugün bugündür diyebilirsiniz. Siz sadece kendinize demokrat olabilirsiniz.Siz kişisel ikbaliniz için her yolu mübah sayabilirsiniz.Ama biz dün ne diyorsak bugün de- gelecekte de aynısını söylüyoruz, söyleyeceğiz. Sizler için de söyleyeceğiz, merak etmeyin! Bizim anlayışımızı; hukuk belirler, demokrasi belirler, adalet ve vicdan belirler. Sizin gibi günlük çıkarlarımız, kişisel ikbalimiz değil ifadelerini kullandı.

 

BAŞKANLIK İÇİN YOL TEMİZLİĞİ

 

Terörle mücadele edilmesinin önemine işaret eden Yüceer, darbe girişimine karışanlarla, yönetenlerle hukuk önünde hesaplaşılması gerektiğini kaydetti. Yüceer, darbecilerle mücadele ediyoruz diyerek tüm muhalifleri, terörle mücadele ediyoruz denilerek milletvekillerini tutuklamanın, basın özgürlüğünü yok etmek, özgürlükleri ortadan kaldırmanın adının terörle mücadele, darbeyle mücadele olamayacağını, bunun adı tek adama dayalı otoriter bir rejim için “yol temizliğinden” başka bir şey olmadığını bildirdi.

 

TEKİRDAĞ’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU

 

Adaletin olmadığı yerde hiç kimsenin ayakta kalamayacağını, AK Parti’nin de kalamayacağını kaydeden Yüceer, konuşmasını Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümünü kutlayarak bildirdi.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10