Özel insanları da geziye dahil edecekler

Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, dernek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesini ziyaret etti.

Çerkezköy 8.11.2016 22:23:00 0
Özel insanları da geziye dahil edecekler

“ÇALIŞMALARINIZI TAKDİR EDİYORUZ”

 

Ziyarette konuşma gerçekleştiren Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay , “ Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesinin çalışmalarını ilk kurulduğu yıldan bu yana yakinen takip ediyor ve başarılı çalışmalarınızdan dolayı da sizleri takdir ediyoruz. Bu günkü ziyaretimiz hem sizlerle tanışmak hem de sizlerle ortak bir çalışma yapmamız konusunda görüş alışverişinde bulunmak içindir. Kuruluşundan bu yana başarılı bir şekilde çalışma yapan ve Türkiye’de eşi olmayan bir engelli binası kazandıran Hayrettin Çetinkaya Başkanımız gerçekten her kesimin örnek alacağı bir dernek başkanlığı yaptığına inanıyoruz ve kendilerini ayrıca bu başarılı çalışmaları nedeniyle tebrik  ve takdir ediyoruz.”dedi.

 

“MÜZE GEZİLERİMİZE ENGELLİ ARKADAŞLARIMIZI DA GÖTÜRMEK İSTİYORUZ”

 

Akay “ Dernek olarak başarılı öğrencilerimizi rahmi Koç Müzesi ziyaretine götürüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yönetim kurulu toplantısında üyelerimizden Gülnur Kocaçınar’ın engellilerimizi de müzeye götürelim önerisini konuştu. Bu nedenle önümüzdeki günlerde Rahmi Koç Müzesine götüreceğimiz öğrencilerle birlikte on yada yirmi engelli arkadaşımızı bu geziye dahil edebiliriz.”diye konuştu.

 

DERNEK OLARAK ÇERKEZKÖY’E KATMA DEĞER KATMAK İSTİYORUZ

 

Çerkezköy’ün kalkınması yönünde bir çok projeleri hayata geçirmek istediklerini kaydeden Akay” Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği olarak faaliyete geçtiğimiz günden bu yana Çerkezköy’ümüzün daha iyi yerlere gelmesi adına neler yapabiliriz diye bir çok proje çalışması başlattık. Her birini tek tek hayata getiriyoruz. Sivil toplum platformu düzenlemeyi düşünüyoruz. Çalıştay yapmayı planladık. Dernekleri bir araya getirerek birlikte ilçemiz için el ele vererek neler yapabiliriz konusunda  toplantılar düzenleyerek görüş alış verişlerinde bulunacağız. Bu nedenle ilçe genelindeki tüm dernekleri de sosyal faaliyetler alanında çalışır ve üretken hale getirmek istiyoruz” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’DE SİVİL TOPLUM KURULUŞU OLMAK ÇOK ZOR İŞ

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube başkanı Hayrettin Çetinkaya’da, “Öncelikle ziyaretiniz nedeniyle şahsın ve yönetim kurulumuz ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Çerkezköy’de Sivil Toplum kuruluşu olmak çok zor iş.Elini taşın altına koyanlar az.Çünkü dernekçilik para pulla yapılmadığı için.Yıllardır bizler Allah rızası ve gönül verdiğimiz için insanlık için bu görevi yapıyoruz.Dernekçilik zor bir iş olduğu kadar da insan odaklı çalışıldığında insanların mutluluğuna mutluluk kattığınızda da zevkli oluyor.Hızlı bir göç alarak devamlı nüfusu her  geçen gün devamlı artan sanayi kentimize iş için gelenler burada parayı bulduğunda memleketlerine yani geldikleri il yada ilçelerine köylerine geri dönüyor.”dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN KÜLTÜR ZENGİNLİĞİNİ ORTAYA KOYAR”

 

Çetinkaya “ Dernekleri bir araya getirerek oluşturulacak ortak bir çalışma ile ilçemizin belli bir yerinde birlikte stantlar açılarak ve her derneğin kendi illerine yani yörelerine ait yemek kültürünü, giysi kültürü gibi bir çok alanda sergiler yapması çok güzel olur. Aynı zamanda bu Çerkezköy’ün kültür zenginliğini de ortaya çıkarır diye düşünüyorum. Bu  kültür zenginliği de burada 81 ilden gelen insanlarımızın birlik,beraberlik ve kardeşlik içinde ne kadar samimi olduklarını ve kardeşçe yaşamalarının da bir kanıtı bir simgesi olacaktır. Bu tür organizasyon ayni zamanda ülke genelinde  de örnek bir organizasyon olur inancındayım.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10