Müteahhitlerin gözdesi 'İmar Sitesi'

Türkiye'nin en hızlı nüfus artışı olan ilçeleri arasında yer alan Çerkezköy'de ilçe merkezinde boş imar alanı bulamayan müteahhitler gözlerine kentsel dönüşüm projesi kapsamında

Çerkezköy 13.11.2016 18:24:00 0
Müteahhitlerin gözdesi

Çerkezköy ilçe merkezinde arsa bulamayan müteahhitler, yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerinde kurulu olan Çerkezköy’ün en eski sitelerinden olan imar sitelerinin peşine düştü. Şiddetli yağışlarda her seferinde sular altında kalan site sakinleri artık duruma kalıcı çözümler isterken, müteahhitlerden gelen taleplerle de yeni konut sahibi olmanın planlarını yapıyorlar. Birçok müteahhitten teklif alan site sakinlerinin düşünme aşamasında oldukları ve en uygun teklifle gelen müteahhitle masaya oturulacağı öğrenildi.

 

BERABER YAPALIM DİYORLAR

 

Alan üzerinde Çerkezköy Belediyesine ait yeşil alanların olmasından dolayı, görüşlerine başvurduğumuz Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, yeni yapılacak olan konutlarla alakalı olarak kendilerine gelen resmi bir durumun olmadığını ifade ederek, “ Görüşmeler yapılıyor ve bizimde isteğimiz belediyeyi 3’te 1 oranında ortak etmek. Biz belediyeyi 3’te bir oranında ortak edersek menfaat sağlanacak. Güveniş caddesi gibi ana arterde iş yeri sahibi olacağız. 82 hane var ve her hane sahibine hep aynı şeyi söyledik. Biz fayda sağlayacaksak bu işin içine gireriz dedik. Belediye de bu işin içinde olursa beraber çalışırız. Aşağı yukarı 10 bin metrekare bir alan var. Belediyeye ait yeşil alanları da katarsak, ben yeşil alanları başka yere taşıma yaparım ve 3’te bir oranında ortak yaparım. İmar durumu belli isterlerse yıkıp yaparlar ama beraber yapalım diyorlar” dedi.

 

ORTAK GİRİŞİM VARSA İŞE GİRERİZ

 

Alana ortak oldukları taktirde her türlü düzenlemeyi yapabileceklerini sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Buradan ciddi bir gelir bekliyoruz. Şu ana kadar somutlaşan bir şey olmadığı için bana gelen herkese sizin bir araya gelmeniz lazım ve bu işler hassas işler dedim. Bende malik gibi toplantıya katılırım. Bizim tek isteğimiz 3’te bir ortaksak sorun yok. Ortak girişim varsa bu işe gireriz dedik” ifadelerini kullandı. İmar Siteleriyle alakalı olarak nasıl bir yol izleneceği hane sakinleri kadar kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10