Öğrencilere internet kullanımı anlatıldı

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Tekirdağ Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından 'Güvenli Ä

Çerkezköy 14.11.2016 18:13:00 0
Öğrencilere internet kullanımı anlatıldı

GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI HAKKINDA BİLGİ VERDİLER

 

Tekirdağ Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü çalışanları polis memurları Esin Kantar, Aycan Yenici, Hasan Kaya ile Mustafa Sevgi ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Enes Yılmaz tarafından Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine güvenli internet kullanımı, sanal alemde arkadaşlık ilişkilerinde karşılaşabilecekleri tehlikeler hakkında konferans verildi.

 

KONFERANSA DOKUZUNCU SINIF ÖĞRENCİLERİ KATILDI

 

Saat 10.30’da başlayan konferansa dokuzuncu sınıf öğrencileri katıldı. İlk olarak öğrencilere Toplum Destekli Polislik hakkında verilen bilgilerin ardından Polis Memuru Esin Kantar güvenli internet kullanımı hakkında yaptığı açıklamada Türkiye’de 40 milyondan fazla internet kullanıcısının olduğunu ifade ederek, “ Kullanıcıların yüzde 78’i sosyal paylaşım ağları için internete giriyor. 12-24 yaş arası kullanıcı oranı yüzde 47 iken, cep telefonundan internet kullanan kişi sayısı ise 8,5 milyon kişidir” diye konuştu.

 

EN ÇOK HANGİ AMAÇLA KULLANILIR

 

İnternetin en çok hangi amaçla kullanıldığı yönünde de bilgi veren Kantar, “Araştırma yapmak, sohbet etmek, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşım yapmak, internet bankacılığı kullanmak, E-posta almak göndermek, oyun oynamak, film izlemek, müzik dinlemek ve alışveriş yapmak için kullanılıyor. İnternetin faydaları ise bilgiye hızlı erişim, alışveriş, eğlence, sohbet, iletişim, E-ticaret ve bankacılık ile finans işlemleri” açıklamasında bulundu.

 

İNTERNET İSTEDİĞİNİZ YERE GÖTÜREN UÇAN HALI GİBİDİR

 

İnternetten yararlanmanın herkesin temel hakkı olduğunu sözlerine ekleyen Esin Kantar, “İnternet sizi istediğiniz yere götüren uçan halı gibidir. İnternet dünyamıza açılan bir özgürlük penceresidir. O halde, evinizin dış kapısını ardına kadar açık bırakır mısınız? Her pencereye başınızı dayayıp bakar mısınız? İnternetin en büyük riskleri; yanlış veya zararlı bilgiye erişim, siber zorbalık, kişisel bilgilerin paylaşımı, zararlı yazılımlar, ponografi/çocuk istismarı, oyun ve internet bağımlılığı, yabancılarla çevrimiçi çevrimdışı iletişim ve şiddet, nefret, ırkçılık” dedi.

 

KEŞKE DEMENİZE SEBEP OLABİLİR

 

Polis Memuru Esin Kantar konuşmasının devamında ise internette paylaşımlardaki riskler hakkında da bilgi vererek, “ Paylaştığınız her türlü bilgi silinmeden kalabilir. Kolaylıkla gönderebilirsiniz ancak geri alamazsınız. Gönderileriniz masum görünse de sonradan hayatınızı etkileyebilir. Günlük hayatınızı, arkadaşlarınız ve öğretmenlerinizle olan ilişkilerinizi etkileyebilir ve keşke paylaşmasaydım demenize sebep olabilir” ifadelerini kullandı.

 

ŞAHSİ BİLGİLERİNİZİ VERMEYİN

 

Bilişim suçları ile ilgili olarak mağdur olmadan önce yapılabilecekler hakkında da konuşan Kantar şunları söyledi; “Şahsınıza ait önemli bilgilerin yer aldığı bilgisayarınız ile özel güvenlik önlemleri almadan internete bağlanmayınız. İnternet ortamında yüzde 100 güvenliğin için hiçbir zaman sağlanamayacağını unutmayın. Özellikle chat ortamında bilgisayarınıza saldırılabileceğini, chat de tanıştığınız kişilere şahsınız, aileniz, adres, telefon işiniz gibi konularda şahsi bilgilerinizi vermemeniz gerektiğini unutmayın” dedi.

 

KONFERANS YAKLAŞIK 45 DAKİKA SÜRDÜ

 

Yaklaşık 45 dakika süren konferans sonunda öğrencilere Flash bellek, anahtarlık, kalem, not defteri ve bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı. Şarköy ve Malkara da öğrencilerle bir araya gelen Tekirdağ Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Çerkezköy’de dört gün boyunca okullarda konferanslar düzenlenmesinin ardından Çorlu ve Tekirdağ’da da konferanslara devam edecekler.

 

SPOR MALZEMESİ VERİLECEK

 

Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) ve Gelecekten umutluyum projesi kapsamında önümüzdeki günlerde Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi futbol takımına spor malzemelerinin verileceği ifade edildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10