" Hiç kaygı duymuyor musunuz? "

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, adı çocuk cinsel istismarıyla alınan Ensar Vakfı'na verilen okul ve yurtları Meclis gündemine taşıdı. Yücer, "HükÃ?

Tekirdağ 15.11.2016 18:13:00 0

“ENSAR VAKFINA VERİLMİŞTİR”

 

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ensar Vakfı’na verilen okul ve yurtları Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer,  15 Temmuz Darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle çok sayıda okul ve yurda el konulduğunu hatırlattı.

 

El konulan  okul ve yurtların bazılarının adı çocuk cinsel istismarıyla anılan Ensar Vakfı’na devredildiği iddia edildiğini belirten Yüceer, “Basına yansıyan haberlere göre İstanbul Beylikdüzü'nde, içindeki eşyasıyla birlikte el konulan 105 yataklı Hasırcılar Erkek Öğrenci Yurdu ve Gürpınar Kız Öğrenci Yurdu Milli Eğitim Bakanlığına devredilmek yerine Ensar Vakfı'na verilmiştir” dedi.

 

ENSAR’A VERİLDİ Mİ?

 

Yüceer, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan KHK’larla kaç okul ve yurt kapatılmıştır? Söz konusu yurt ve okulların kapasitesi nedir? Kapatılan okullar ve yurtlar kaçı Devlette kalmış, kaç tanesi dernek ve vakıflara devredilmiştir?  Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okullarda öğrenime devam edilmekte midir? Yurtlar öğrencilere hizmet vermekte midir?  Yurtların devredildiği vakıf ve dernekler hangileridir? Bu vakıf ve dernekler hangi kriterlere göre seçilmiştir? Devredilen okul ve yurtların illere göre dağılımı nedir? Bu okul ve yurtlardan Ensar Vakfı’na devredilen var mıdır?  Varsa verilme gerekçesi nedir? Hangi şartlarda Ensar’a devredilmiştir ? Daha önce çocuklara yönelik cinsel istismarla gündeme gelen Ensar’a  okul ve yurtların devredilmesinde çocukların emanet edilmesinde hiç kaygı duymuyor musunuz?  Söz konusu okul ve yurtlarda görevine devam eden personel sayısı kaçtır? Kaç personelin ilişiği kesilmiştir? Kaç personel hakkında yasal işlem başlatılmıştır?” sorularını yöneltti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10