Engellere TBMM'de çözüm aradılar

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve yönetim kurulu üyeleri Ankara'ya giderek  hazırladıkları engellilerin sorunlarını bir  dosya halinde Alile ve Sosyal Politik

Çerkezköy 16.11.2016 18:39:00 0
Engellere TBMM

SORUNLARIMIZI BİRİNCİ AĞIZDAN MECLİSE TAŞIDIK

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Ankara’ya TBMM engelli sorunlarını birinci ağızdan iletilmesi için gittiklerini ve kendilerine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan’ın eşlik ettiğini kaydetti. Çetinkaya “ Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi olarak engelli arkadaşlarımızın ve kardeşlerimizin sorunlarını içeren bir dosya hazırlayarak çoğalttık. Bu sorunları birinci ağızdan dinlenmesi ve çözüm bulunması için Ankara’ya dernek yönetim kurulu üyelerimizle birlikte gittik giderken de yanımıza kimsesi olmadığı için kendisine göz kulak olmak içinde yanımızda Vildan kızımızı götürdük. Ankara ziyaretimizde Milletvekilimiz Ayşe Doğan ile birlikte önce  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın Engelli ve Yaşlı Bakım Evi genel Müdürlüğünden rendevu alarak bir görüşme gerçekleştirdik. Burada sorunlarımızı dile getirdik ve hazırladığımız raporlardan birini kendilerine sunduk. Daha sonra ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya  ile bir görüşme gerçekleştirdik ve Bakanımıza sorunlarımızı tek tek sıraladık. Hazırladığımız raporu da kendisine takdim ettik. Bu görüşmeler bizler için iyi oldu. Ziyaretimizde bakanımız Aralık ayında Tekirdağ’a geleceğini ve geldiğinde de Çerkezköy’e gelerek bizleri de ziyaret edeceklerini ifade etti. Bakanlıkta görüşmelerimizde Vildan kardeşimizin durumunu kendilerini anlatınca, kardeşimiz bakanımızın ilgi odağı olduk” dedi.

 

“DOĞUM GÜNÜ PARTİMİZE KATILACAK”

 

AK Parti Grup toplantısına da katıldıklarını kaydeden Çetinkaya “ Mecliste Türk Halk Müziğinin güçlü seslerinden Şükriye Tutkun ile karşılaştık. AK Parti Tekirdağ Milletvekilimiz Dt. Ayşe Doğan 19 Kasım’da derneğimizde düzenlenecek olan doğum günü partimize sponsor olduğunu kaydetti. Sohbet esnasında Şükriye Tutkun, Türkiye’de örnek bir derneğin düzenleyeceği doğum günü partisine geleceğini kaydetti. Eski futbolculardan Tanju Çolak ile de mecliste karşılaştık ve kendisi de bizimle yakından ilgilendi” dedi.

 

BAKANLIĞIN İLGİLİ KURUM MÜDÜRLERİYLEDE GÖRÜŞMELER YAPTIK

 

Çetinkaya “ Ziyaret kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Bakımevi Genel Müdür Yardımcısı Önal İnan Tekin ile görüşme gerçekleştirdik ve derneğimizin çalışmaları hakkında bilgiler verdik. Türkiye’de ki engelli çalıştayları ile yurt dışındaki engelli çalıştaylarında yer almak istediğimizi ve çalıştaylar da bilgi birikimlerimizi anlatmak istediğimizi kaydettik. Yetkililer bizim önerimizi çok olumlu buldu ve gerçekleşecek çalıştaylarda bizleri de programa dahil edeceklerini belirttiler. Daha sonra ise Engelli Alt Komisyon Başkanı Bennur Karaburun ile bir saat görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmede ise engellilerimizin yaşadıkları sıkıntıları dile getirdik ve onlara hazırladığımız raporlardan takdim ettik.  Kendileri de bize yakında engellilerle ilgili yasa çıkacağını bu konuda çalışmaların yapıldığını ifade ettiler” diye konuştu.

 

“YARARLI OLDU”

 

Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şubesini de ziyaret ettiklerini kaydeden Çetinkaya “ Ziyarette bize destek verilmesini ve verdiğimiz raporların takipçisi olmalarını istedik. Dernek üyelerimiz ile gerçekleştirdiğimiz Ankara gezimiz gerçekten verimli ve faydalı oldu. İnşallah ülke genelindeki tüm engelli kardeşlerimizin sorunları giderilmiş olur. Engelli ve engelli yakınlarının sorunlarını Ankara’ya taşımak bizim için çok yararlı oldu. Bu konuda ise Tekirdağ Milletvekillerimizin tümünün bu konunun takipçisi olmalarını da istiyoruz” dedi.

 

BİZLERE VERDİKLERİ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

Çetinkaya “ Ankara’ya gitmemizde katkı ve destek sağlayan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’a, Veliköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mustafa Mayadağlı’ya ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan AK Parti Tekirdağ Milletvekilimiz Dt.Ayşe Doğan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10