Akay: Karayollarını bekliyoruz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptığı açıklamada ilçede merkezindeki trafik sorunu ve bu sorunlarının çözümü noktasında yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi.

Çerkezköy 17.11.2016 19:30:00 0
Akay: Karayollarını bekliyoruz

“ÖNCELİK TRAFİĞİ RAHATLATMAK”

 

İlçe merkezindeki trafik sorununun çirkin görüntüler oluşturduğunu kaydeden Akay “ Bu çirkinliklerin en başında ise Atatürk Caddesi’nde yaşanan çift sıra parklar yer alıyor. İlçe merkezinde otopark sorunu var ve Perşembe Pazar günleri alt yol kavşağında trafik tamamen kilitleniyor. Çerkezköy Belediyesi olarak ilçe merkezindeki trafik akışını rahatlatmak birinci önceliğimizdir” diye konuştu.

 

“HALKIMIZ NE DERSE O OLACAK”

 

“Sirkülasyon Projesini” Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçirmek istediklerini kaydeden Akay” Proje kapsamında Uğur Mumcu ve Öztrak Caddeleri ilçe merkezine doğru tek yön olacak. Atatürk Caddesi de Altıyol Kavşağı’na doğru tek yön olacak. Bu sayede Altıyol Kavşağı’nın trafik yükü neredeyse yarı yarıya azalacak. Çünkü kavşağa bağlanan yol şeridi sayısı 11’den 7’ye düşecek. Bunun içinse iki tip proje hazırladık. Aralarındaki tek fark, projelerden birinde orta refüjler ve üzerlerinde bulunan ağaçlar kaldırılıyor, diğerinde ise olduğu gibi kalıyor. Bu proje için halkımızın kararına göre hareket edeceğiz. Millet ne derse o olacak” dedi.

 

“KARAYOLLARINDAN CEVAP BEKLİYORUZ”

 

Akay “ Yapılacak başka trafik düzenlemesinde ise Cumhuriyet Mahallesi Tepe mevkiinden Kapaklı yoluna bağlantı yollarının yapılmasını düşünüyoruz. Tepe mevkiinde yaklaşık 7 bin kişilik nüfus ikamet ediyor. Ayrıca burada önemli konut yatırımları da yapılıyor. İlerleyen yıllarda burasının nüfusu çok daha hızlı bir şekilde artacaktır. Tepe’de ikamet eden vatandaşlarımız Kapaklı ve Organize Sanayi Bölgesine daha kolay ve hızlı bir şekilde gitmeleri için bu bağlantı yolunu hayata geçirmek istiyoruz. konuyla alakalı Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne yaklaşık 1 yıl önce yazı yazdık ve yazımıza ise altı ay sonra cevap verdiler. Verilen cevapta ise bölgede heyelan riskinin olduğunu belirterek projemize onay vermediler. Burada oturanlar Tepe’ye giriş ya da çıkış yapabilmek için ters yöne girmek zorunda kalıyor. Biz de bunun üzerine alternatif bir proje daha hazırladık. Bu projenin önünde hiçbir engel yok. Ve Tekirdağ Büyükşehir’den bütçemizi de hazırladık. Karayollarından iznimizi aldıktan sonra çalışmalara başlamayı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

“HİÇBİR ENGEL BULUNMUYOR”

 

Bağlık Mahallesi’ndeki kambur köprüyü yıkıp yerine yenisinin yapılması için de uzun süre önce Karayollarından izin beklediklerini kaydeden Akay “ Karayolları bu projemize izin vermedi ve bizlerde bununla alakalı alternatif bir proje hazırladık. Çerkezköy’ün ikinci viyadüğünü Bağlık Mahallesine yaparak, mahallenin iki yakasını bir araya getireceğiz. 30 Aralık’ta ihaleye çıkılacak şekilde projesi teslim edilecek. Yaklaşık 10 milyon TL maliyetli bu projenin önünde hiçbir engel bulunmuyor” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10