Öğrenciler Silivri ve İstanbul'u gezdi

Çerkezköy Özel Gülerçin Koleji 7.sınıf öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde düzenlenen program kapsamında Silivri ve İstanbul'u gezdiler.

Çerkezköy 18.11.2016 18:22:00 0
Öğrenciler Silivri ve İstanbul

7.SINIF ÖĞRENCİLERİ KATILDI

 

Özel Gülerçin Koleji 7. Sınıflardan 40 öğrenci, 7A Sınıf Rehber Öğretmeni Gözde Erol, 7B Sınıf Rehber Öğretmeni Simay Eesen, 7/C Sınıf Rehber Öğretmeni Sinan Şenkal ve Okul Rehber Öğretmeni Mehtap Kıycıoğlu’nun katılımıyla Silivri ve İstanbul gezisi düzenlendi.

 

İLK DURAK SİLİVRİ OLDU

 

Çarşamba günü saat 08.30’da Silivri Öğretmen Evine doğru hareket edilen gezi hakkında yapılan açıklamada, “Silivri Öğretmen Evi’nde öğrencilerimiz deniz manzarası eşliğinde birbirinden lezzetli kahvaltılarını yaptıktan sonra Silivri Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi’ne hareket edildi. Müdür Yardımcısı eşliğinde okulun Kimya, Fizik, Biyoloji laboratuvarını gezdirilirken, ardından Resim ve Müzik atölyelerini gezen öğrencilerimize, okulun pansiyonu ve yemekhane bölümleri tanıtıldı” ifadeleri kullanıldı.

 

İNCELEME İMKANI BULDULAR

 

Öğrenci ve öğretmenlerin daha sonra İstanbul Erkek Lisesi’ne gitmek için yola çıktıklarını sözlerine ekleyen okul yetkilileri, “Lisenin Okul Tanıtım Kulübü Öğrencileri tarafından okulun Konferans Salonu’nda kısa bir tanıtım yapıldı. Uzun yıllardır orada bulunan binanın Tarihi özelliklerinden de bahsedildi. Osmanlı Dönemi’nde Duyunu Umumiye Binası olarak kullanılmış olan binayı tüm öğrenciler büyük bir ilgi ve heyecanla gözlemleme fırsatı buldular. Öğrencilerimiz İstanbul Lisesi’nde okumak için nasıl çalıştıkları, neler yaptıkları, ne kadar zorlandıkları ile ilgili sorularını yöneltmişler ve merakla cevaplarını dinlemişlerdir. Bu kısa tanıtımın ardından tarihi binanın diğer bölümleri gezilmeye başlandı. Sınıflardan bir tanesi hala Osmanlı Dönemi’nden kalan yapısını birebir korumaktadır. Öğrencilerimiz eskiden kasa olarak kullanılmış bu bölümü de yakından inceleme imkanı bulmuşlardır” denildi.

 

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Yapılan açıklamanın sonunda ise, “gezimizin sonunda da ihtiyaçların karşılanması amacıyla Mall Of İstanbul AVM’ye gidildi. Burada geçirilen eğlenceli zamanların ardından okula dönüldü ve gezimiz sorunsuz bir şekilde sonlandırıldı. Geziye katılımından dolayı Öğretmen ve Öğrencilerimize teşekkür ederiz” açıklamasında bulunuldu.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10