Kubilay'dan RAM ziyareti

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay Rehberlik Araştırma Merkezi(RAM)'a ziyarette bulunarak çalışmalar hakkında merkez müdürü İdris Gündüzalp'ten bilgi aldı.

Çerkezköy 18.11.2016 18:31:00 0
Kubilay

“300 ÖĞRENCİ VE AİLESİNE HİZMET VERİYORUZ”

 

Ziyarette konuşan RAM Müdürü İdris Gündüzalp “Rehberlik Araştırma Merkezimiz, gerek özel eğitim gerektiren zihinsel yetersizlik, özel öğrenme güçlüğü, otizm, bedensel yetersizlik, işitme ve görme yetersizliği olan çocukların gerekse üstün yetenekli çocukların, devletimizin sağlamış olduğu eğitim olanaklarından en iyi şekilde yararlanabilmeleri sağlamak amacıyla tanılama ve eğitim tedbiri işlemlerinin yürütüldüğü bir kurumdur. Kaymakamımız Metin Kubilay’ın sürekli desteğini alan kurumumuz sadece Çerkezköy ile sınırlı kalmayarak, Kapaklı ve Saray ilçelerini de kapsayan bir hizmet anlayışı ile yaklaşık 279 bin kişilik bir genel nüfusa hizmet vermektedir. Kurumuz Özel Eğitim ve Rehberlik alanı olmak üzere iki alanda her ay yaklaşık 300 öğrenci ve ailesine hizmet vermekte ve bu öğrencilerle ilgili tüm iş ve işlemleri yürütmektedir. Kurumuz 5 Özel Eğitim, 6 Psikolojik Danışman, 1 müdür yardımcısı ve 1 müdür olmak üzere toplam 13 personeli ile hizmet vermektedir” dedi.

 

“TÜM ÇALIŞMALARI DESTEKLİYORUM”

 

Rehberlik Araştırma Merkezi ziyaretlerinde son yapılan çalışmaları yakından inceleyen Kaymakam Kubilay, Rehberlik Araştırma Merkezi formatörleri aracılığıyla düzenlenmekte olan ilçe okullarında görev yapan rehber öğretmenlere yönelik olarak “Çocuk Koruma Kanunu Danışmanlık Tedbiri Kararları Uygulayıcı Yetiştirme Kursunu” ziyaret ederek ilgili öğretmenlere başarılar diledi. Kubilay, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın destekleri ile Yeşilay tarafından tüm Türkiye’de yürütülen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitim Programı Tanıtım Broşürünü de inceleyerek madde bağımlılığının önlenmesi adına ilçede yapılabilecek tüm çalışmaları yakından takip ederek desteklediğini kaydetti.

 

“5 ALANDA HİZMET VERİLECEK”

 

Kubilay “ İlçemizde Çocuk Koruma Kanunu ile Uyuşturucu ve Bağımlılık ile Mücadelede topyekun seferberlik başlatmıştık. Her kurumun üzerine düşeni yapması için kararlar alınmıştı. Rehberlik Araştırma Merkezimiz de bu kapsamda çalışmalar yürütüyor. TBM kapsamında eğitimler alan rehber öğretmenlerimiz, Halk Eğitim Merkezimiz aracılığı ile 5 alanda bağımlılığın önlenmesi adına ilgili öğrencilerimize eğitim verecekler” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10