"Çocuk istismarcılarını ve tecavüzcüleri aklayamacaksınız"

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı bazı AK Partili vekiller tarafından meclis başkanlığına verilen cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesiyle ilgili önergeye sert tepki gösterdi. Camcı

Çerkezköy 21.11.2016 20:12:00 0

TEPKİ GÖSTERDİ

 

Ülke gündemine damga vuran son yasa tasarısı ile tecavüzcünün tecavüz ettiği kişi ile evlenmesi neticesinde cezasının infaz olunmayacağı ibaresi üzerine ülke genelinde milyonlarca vatandaş duruma tepki göstermiş, siyasiler ve STK'lar bildiri yayınlayarak yasanın meclisten geçmemesi yönünde hükümete ateş püskürmüştü. Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı da yaptığı yazılı açıklamada “ Ak Parti pek çok önemli yasa değişikliğini hukuken çok sorunlu olan ''torba yasa'' usulü ile arada sunarak ve muhatapları ile tartışmayarak; toplumun kadınlara ve çocuklara karşı cinsel saldırı suçlarının soruşturulması, kovuşturulması ve cezalandırılması konusunda var olan durumdan çok daha sorunlu bir aşamaya taşımak istiyor" dedi.

 

“GELENEKLERİNİN TEK SAHİBİDİR”

 

Mevcut ceza kanununda 15 yaş ve daha büyük çocuklarda cebir, tehdit, hile olmaksızın cinsel birlikteliklerin şikayete bağlı olarak cezalandırıldığını kaydeden Camcı “ Yasanın hedef kitlesi 15 yaş altındaki çocukların ve akranlar arası olup olmadığı dikkate sonuçlanacak olması ve yasanın yürürlük süresinin belirlenmemiş olması da tasarının sakıncalarındandır. Tasarının en önemli çıkmazlarından biri cebir, tehdit ve iradeyi etkileyen hususların tespitinin son derece zor olduğudur. Kaldı ki cebir ve tehdit olmasa bile küçük yaşta bir kız çocuğunun ''kendi iradesi'' nasıl tespit edilecektir. Bu konunun da ayrıca değerlendirilmesi gerekir. İşte bu sebeplerle; Bir kız çocuğunun yetişkin bir erkeğe peşkeş çekilmesi, hiçbir değerde, kültürde, dinde savunulamaz. Hiç kimse tecavüzcüsüyle evlenmeye zorlanamaz. Kadınlar bedenlerinin geleceklerinin tek sahibidir. Tek bir kız çocuğunu sizin iktidarınıza kurban etmeyeceğiz. Koruduğunuz bu yasalarda, teşvik ettiğiniz bu tecavüzcülerle birlikte ülkenin tüm kadınlarına hesap vereceksiniz. Bu yasa geri çekilene kadar bu yasaya karşı çıkacağız. Meclisten geçmesine izin vermeyeceğiz. Ne çocuklara ne kadınlara asla zarar verdirtmeyeceğiz. Oldu bittiyle geçirmeye çalıştığınız önerinizi de, bizi sokmak istediğiniz kalıplarınızı da yırtıp atacağız. Çocuk istismarcılarını ve tecavüzcüleri aklayamacaksınız. Bu ahlak dışı olaya hep birlikte dur diyeceğiz" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Sibel BAL


0282 726 91 91
0282 747 65 10