2 bin 258 öğrenci TEOG için ter dökecek

23-24 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı olan( TEOG) öncesi ilçe merkezinde tüm tedbirlerin alındığını kaydeden Çerkezköy Milli Eğitim MüdÃ?

Çerkezköy 21.11.2016 20:23:00 0
2 bin 258 öğrenci TEOG için ter dökecek

SINAV 23-24 KASIMDA

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. Sınıf öğrencilerinin geleceğini değiştirecek olan TEOG sınavı için geri sayım başladı.  Hem öğrencileri hem de velileri yakından ilgilendiren TEOG sınavı sonbahar ve ilkbaharda gerçekleşiyor. Bu senenin ilk TEOG sınavı 23 – 24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek ve Türkiye genelinde sınava 1 milyon 190 bin 826 öğrenci katılacak. TEOG’a katılacak olan öğrenciler kendi okullarında sınava girecekler. Bu nedenle sınav yapılan okullar iki gün boyunca eğitime ara verecekler ve liseler ise tatil olmayacak.

 

İKİ OTURUMDA YAPILACAK

 

Öğrenciler, 23 Kasım Çarşamba günü yapılacak birinci oturumda, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 24 Kasım Perşembe günkü ikinci oturumda ise Fen ve Teknoloji, TC inkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.Her ders için, dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçıkları kullanılacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak. Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçlarıyla sınava alınmayacak. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, ihlal gerekçesiyle salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak. TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendirenler öğrenciler, 17-18 Aralık 2016 mazeret sınavlarına girebilecek. TEOG 2'nci dönem sınavları ise 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak.

 

BÜTÜN TEDBİRLER ALINDI

 

Çerkezköy’de TEOG sınavında toplam 2 bin 258 öğrencinin ter dökeceğini kaydeden Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş “ 23-24 Kasım tarihlerinde ilçe merkezinde 11 okulumuzda yapılacak sınavda toplam 710 öğretmenimiz görev alacak. 2 bin 258 öğrencinin katılacağı sınav için ilçemizde tüm tedbirler alındı. Bu sınav çocuklarımızın geleceği için önemli bir aşamadır. Bu nedenle onlara en iyi sınav ortamını sağlamak ve sınav kaygılarını mümkün olduğunca azaltmak amacıyla ilgili kurumlarımızla birlikte, ilçe genelinde gereken tüm tedbirleri aldık. Ülkemize ve bölgemize hizmet etmelerini arzu ettiğimiz çocuklarımızın emeklerinin karşılığını almalarını temenni ediyor, eğitim hayatları için önemli bir aşama olan TEOG Sınavı’nda tüm öğrencilerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10