Belediyeyi yerden yere vurdu

Düzenlediği basın toplantısında Çerkezköy Belediyesini yerden yere vuran, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, "Çerkezköy Belediyesi'nin CHP'li yönetimi bu sınavı

Çerkezköy 21.11.2016 20:30:00 0
Belediyeyi yerden yere vurdu

İlçe Teşkilat binasında dün saat 17.00’da düzenlenen toplantıya, İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Belediye Meclis üyeleri de katıldı. Öğe yaptığı konuşmada, “CHP zihniyetinin, Çerkezköy’ün üzerine adeta bir kara bulut gibi çöktüğü 30 Mart 2014 tarihinden itibaren ilçemizde, kelimenin tam anlamıyla, bir Belediyecilik faciası yaşanıyor. Etrafını çevreleyen 4 ayrı organize sanayi bölgesiyle, ayda 3 bin kişiyi aşan nüfus artışıyla Türkiye’ye katma değer sağlayan ilçelerin başında gelen Çerkezköy, Belediyeciliği tören yapmak ve parklara makyaj yapmaktan  ibaret sanan bu beceriksiz yönetimin elinde, kasabalaşmaya yüz tutmaya başladı” diye konuştu.

 

SINAVI KAYBETTİKLERİNİN KENDİLERİ DE FARKINDA

 

Çerkezköy’de Belediye Başkanlığı yapmış her ismin eser niteliğinde hizmetler bıraktığını ifade eden Öğe, “2.5 yılı aşkın süredir görevde bulunan CHP’li Başkan ve ekibinin, ilçemize kazandırdığı kalıcı bir tek eser bulunmamaktadır. Kanaatimiz odur ki; Akay ve yönetiminin Çerkezköy’e bıraktığı eser, çoğu kez akmayan çorba çeşmesi olmaktan öteye geçmeyecektir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden en az hizmet alan ilçelerin başında gelen Çerkezköy, maalesef Çerkezköy Belediyesi’nden de, hak ettiği hizmeti görememektedir. Mart 2014’ten bu yana, ‘cek-cak’lı vaatlere umut bağlayan Çerkezköy halkı, 30 aydır oyalandığını fark etmiş ve hesap sormak için, seçim gününü iple çekmeye başlamıştır.

 

Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı olarak, bugün buradan ilan ediyorum. Çerkezköy Belediyesi’nin CHP’li yönetimi bu sınavı kaybetmiştir. Bu sınavı kaybettiklerinin farkına artık kendileri de varmış durumdadır” dedi.

 

VATANDAŞLARA EZİYET ETMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Çerkezköy’ü bir daha kazanamayacağını anladığı için Çerkezköy’ü hizmetten mağdur bırakarak halkı cezalandırdığını kaydeden Öğe” Aynı şekilde Çerkezköy Belediyesi yönetimi de, bu panik ve endişeyle, hizmet etme görüntüsü vermek için yolları kazmaya, kaldırımları bozmaya, çiçek dikerek göz boyamaya başlamıştır. Halbuki Belediyeler için, altyapı ve üst yapı çalışma zamanı, hava koşullarının elverişli olduğu Nisan-Eylül ayı arasıdır. Bu geniş zaman diliminde ekipleri yaratan  Çerkezköy Belediyesi, kış aylarının bastırdığı şu dönemde, göstermelik hizmet atağına kalkma yanlışına başvurmaktadır. Oysa, yağışların hüküm sürdüğü bir dönemde yollara parke döşemek , kaynak israfi ve vatandaşlara eziyet etmekten başka bir şey değildir”

 

ÖZCAN SOKAĞI ELEŞTİRDİ

 

Özcan Sokakta devam eden çalışmalar hakkında da konuşan Öğe, “Söz konusu garabetin yaşandığı sokaklarımızdan bir tanesi de Belediye’nin hemen arkasındaki Özcan Sokak’tır. Çevre sakinlerinden, sokağı trafiğe kapatma bahanesiyle imza toplayan Çerkezköy Belediyesi, trafiğe kapatmadığı sokağa parke taşı döşemekle yetinerek, yaklaşık 1 Milyon TL’yi, yok yere sokağa gömmüştür. Çalışma nedeniyle aylardır yaşanan keşmekeşe göğüs geren sokak sakinleri, Belediye’nin bu göz boyama çalışmasıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştır. Çerkezköy Belediyesi yönetimine buradan soruyorum: Yola döktüğünüz 1 Milyon TL’nin karşılığı bu mu olmalıydı. Çevre sakinlerine verdiğiniz sözü neden tutmuyorsunuz? Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’e reva gördüğü ‘üvey evlat’ muamelesini, Çerkezköy Belediyesi de Kızılpınar halkına reva görmektedir” ifadelerine yer verdi.

 

MİYOP BAKIŞ AÇISINI ACİLEN TERK ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

 

Ambardere de yapılan asfalt konusuna da değinen Öğe, “3-5 villanın bulunduğu Ambardere’de sokak aralarını bile asfaltlamaya para bulan Çerkezköy Belediyesi, ne hikmetse, Kızılpınar’ın köstebek Yuvasına dönen yollarına para bulamıyor. Bu Kızılpınar halkını cezalandırmak değil de nedir? Çerkezköy’ün yolları yamalı bohçaya dönmüşken, Kızılpınarlılar, yollarda her biri bir göleti andıran su birikintilerini aşmaya çalışırken, Ambardere yolunu asfaltlamayı neyle izah edeceksiniz? Aynı ayrımcı bakış açısı, Çerkezköy Halk Pazarı’na döküntü haliyle büyük tehlike arz eden çatıya bir önlem alınmıyor. Villa bölgesine zorlanmadan para bulabilen Belediye yönetimi, konu pazara gelince para bulmakta zorlanıyor. Pazara giden vatandaşlar, yağışlı havalarda çatı bulamıyor. Hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni hem de Çerkezköy Belediyesi’ni bu ayrımcı ve miyop bakış açısını acilen terk etmeye çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

ŞAHLANIŞ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

 

Öğe “ Belediyecilik hizmetlerinden mahrum bırakılan Çerkezköy halkına bütün samimiyetimle bir müjde vermek istiyorum. Önümüzdeki ilk seçimde Çerkezköy halkını bu köhnemiş zihniyetten kurtaracak ve belediyemizde halkın hizmetkarı olmaya kendini adamış AK kadrolar ile yeni bir şahlanış gerçekleştireceğiz. Çerkezköy Belediyesi’nin Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunda Çerkezköy’ün işlek caddelerindeki trafik sorununa çözüm için hazırlanan Çerkezköy Yol Sirkülasyon Projesi tanıtıldı. Hepimizin bildiği üzere nüfusuna bağlı olarak sorunların daha da artış gösterdiği bir ilçede yaşıyoruz. Sorunlara çözüm her şeyden önce sorunu doğru tanımlayıp doğru teşhiste bulunmayı gerektirmektedir. Teşhisi doğru yapılmayan sorunlar beraberinde yeni sorunlar getirir. Bu da aynı sorunun katmerleşerek büyümesine neden olur. Nüfusa bağlı olarak araç sayısının da artış gösterdiği Çerkezköy’deki trafik sorunu günlük çözümlerden ziyade kalıcı çözümleri gerektirmektedir. Çerkezköy trafiğine çözüm getirmek için her şeyden önce sorunun kaynağına inip doğru teşhiste bulunmaya bağlıdır” dedi.

 

HİZMET TAŞIYAN AK PARTİ KADROLARI GELECEK

 

Sirkülasyon projesinin çevre düzenlemesi görünümü vereceğini kaydeden Öğe, “Çerkezköy Belediyesi tarafından soruna çözüm getirmek için hazırlanan Çerkezköy Yol Sirkülasyon Projesi daha çok çevre düzenlemesi görünümü vermektedir. Caddeleri tek yönlü gidiş-geliş olarak düzenleyip şerit sayısını arttırmak Çerkezköy trafiğine çözüm değil ancak orta vadede yeni sorunlar getirecektir. Projede ne bir alt geçit, ne de bir üst geçit önerisi bulunuyor. Ağaçları orta refüjden kaldırıp kaldırıma taşımak trafiğe ne katkı sağlayabilir? Aynı ağaçlar yine aynı yolu kullanıp yine aynı bağlantı yollarından devam edecekler. Çerkezköy trafiğindeki esas sıkıntılardan biri de bağlantı ve kavşaklarda yaşanmaktadır. Çevre düzenlemesini andıran projeler çözüm yerine Çerkezköy trafiğini içinden çıkılmaz bir hale getirecektir. Bu noktalarda trafiği rahatlatacak tek çözüm altgeçit ve üstgeçittir. Altıyol Kavşağı’na bir üst geçit, Narin Kavşağı’na ise bir alt geçit yaparak bu iki bölgedeki trafik sorunu kalıcı olarak ortadan kaldırılabilir. Ancak bu iradenin mevcut belediye yönetiminde olmadığını üzülerek görüyoruz. Hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Çerkezköy Belediyesi’nin sabır sınırlarını zorladığı halkımıza, biraz daha sabredin, Allah’ın izni ile ilk seçimlerde bu ayrımcı zihniyeti tasallutu bir daha dönmemek üzere gidecek. Yerine Çerkezköy’ün her köşesine hizmet taşıyan AK kadrolar gelecek. Biz bundan eminiz, siz de emin olun” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY GÖZDEN ÇIKARILDI

 

Yapılmayan işlerlerle alakalı eleştirilerine bundan sonra da devam edeceklerini ifade eden Öğe, “Siyaset yapmak olsun diye bu açıklamaları yapmıyoruz. Şu durumu Çerkezköy halkı görüyor. Olmayan bir şeyi burada iddia etmiyoruz. Büyükşehir Belediyesi de Çerkezköy’ü gözden çıkarmış. Büyükşehir Belediyesi siyasi hesaplamaları neticesinde Çerkezköy’den oy alamayacağını anlayınca Çerkezköy ile beraber Kızılpınar ve Kapaklı’yı adeta gözden çıkarmış” açıklamasında bulundu.

 

KAMU DAVASI AÇILIYOR VE KOCA TUTUKLANIYOR

 

Son günlerde ülke gündemini sarsan cinsel istismar yasa tasarısı hakkında da konuşan Öğe “ Kanun tasarısı iyi niyetten yapılmış ama CHP’nin saptırdığı bir mevzudur. Türkiye de yaklaşık 3 bin aile bu durumdan mağdur. Bu durumu bu koyula alakalı olarak komisyona taşıyan da CHP Milletvekilleriydi. Genellikle roman vatandaşlarımızda görülen erken yaştaki evlilik. Tamamen kendi aralarında mahallede düğün yaparak evlenen çiftlerden bayanın yaşının 18’den küçük olması sebebiyle kamu davası açılıyor ve koca tutuklanıyor” dedi.

 

EN AĞIR CEZALAR BİZİM DÖNEMİMİZDE VERİLDİ

 

Durumun tecavüz yada tecavüzcü olmadığını sözlerine ekleyen Öğe, “Bu kelimeleri çıkartan CHP zihniyetidir. Burada mağdur olan kesinlikle gönüllü evlilik yapan ve özellikle roman vatandaşların yaşadığı mağduriyeti gidermektir. Bunu başka yönlere saptırmak gündeme almak CHP zihniyetinin bir ürünüdür. Halkımız doğruyu gerçeği gördü. Cinsel istismar suçuna karşı verilen cezalar Ak Parti döneminde hükümlere bağlanmıştır. 2008 ve 2012 yıllarında iki sefer cinsel istismar suçunu önlemek amacıyla cezalar artırma yönüne Ak Parti yönetimi gitmiştir” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10