Çiftçiler yağmur duasına çıktı

Uzun süredir yağmur yağmamasından dolayı Kızılpınarlı çiftçiler dün yağmur duasına çıktı. Cuma namazına müteakip Kızılpınar Anadolu Lisesi'nin arka alanında bulunan boş arazide

Çerkezköy 25.11.2016 20:22:00 0
Çiftçiler yağmur duasına çıktı

YAKLAŞIK 200 VATANDAŞ KATILDI

 

Kızılpınar Mahallesi’nde yaşayan çiftçiler Cuma namazı sonrasında yağmur duasına çıktılar. Kızılpınarlı çiftçiler düzenledikleri programla Kızılpınar Anadolu Lisesi arkasında bulunan boş arazide bir araya geldiler. Düzenlenen yağmur duasına Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Kızılpınar Mahallesi Muhtarı Ahmet Milli, Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Er Kaynak Cami İmam Hatibi İlhan İlke, Kızılpınar Merkez Cami İmam Hatibi Ahmet Baksı ile Fuat Köklü, Fatih Sultan Mehmet Cami İmam Hatibi Cemil Yıldız ve yaklaşık 200 vatandaş katıldı.

 

YAĞMUR DUASI YAPILDI

 

Yağmur duasına katılan cami imamlarının Kuran-i Kerim okumasının ardından Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna tarafından yağmur duası yapıldı. Yaklaşık yarım saat süren yağmur duasının ardından konuşan Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Rızık endişesinden ziyade Allah'a kulluğun temel omurgası olan duayı, yağmur duası ile yeniden hatırlatmak için bir araya geldik. Müslümanlar sıkıntılarını Allah'a arz eder. İhtiyaçlarımızı Allah'tan isteriz. Son günlerde bu kadar yağmursuz kaldı. Allah'tan yağmur istedik ve hep birlikte dua ettik” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10