Araç sahipleri dikkat! 1 Aralık'ta başlıyor

Kış lastiği takma uygulaması, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık Salı günü başlıyor. Çerkezköylü oto lastikçiler, sürücülere lastiklerini değ

Çerkezköy 27.11.2016 23:58:00 0
Araç sahipleri dikkat! 1 Aralık

“EMNİYETLİ SÜRÜŞ İÇİN ÖNEMLİ”

 

Çerkezköy Zümbül Oto Lastik ve Servisi Bölge Bayii Ali Zümbül, araçlarına kış lastiği takacak sürücülere, lastik değişme zamanının geldiğini söyledi.  Zümbül, “Kış lastiklerinin kış aylarında  yoğun yağış dolayısıyla kayganlaşan yada  karlı havalarda buzlanan yollarda daha emniyetli sürüş yapılmasını sağlaması bakımından önemli. Can ve mal güvenliği için önem arz eden kış lastiklerinin araçlarda değişimi 1 Aralık tarihi itibariyle başlayıp 31 Aralık akşamına kadar devam edecek” dedi.

 

“KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR”

 

Ali Zümbül, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte araçlardaki yaz lastiklerinin mutlaka çıkarılarak kış lastiklerinin takılması gerektiğini belirterek, “Kış lastiklerinin takılma  zamanı geldi ve bu konuda araç sahiplerinin nelere dikkat etmesi  konusunda da bir hatırlatmada bulunmak istiyorum.Artık kış mevsimine girdik. Araçlarında kış lastiği olmayan araç sahipleri araçlarına takacakları kış lastiklerinin markası ne olursa olsun M+5 olmasına  çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu nedenle araçlarındaki yaz lastiklerini çıkararak kış lastiği takacaklar mutlaka lastiklerin kış lastiği olmasına çok dikkat etsin ve araçları ne marka olursa olsun  aracın özelliği ne ise ona göre kış lastiği göre taksın” önerisinde bulundu.

 

HAVA SICAKLIĞI 7 DERECEYE DÜŞTÜĞÜNDE KIŞ LASTİKLERİ TAKILMALI

 

Kış lastiklerinin kaymaya karşı daha duyarlı olduğuna işaret eden Zümbül Oto Lastik İşletmesi lastik takım ustası Eyüp Şekerçi ise “ Kış lastiklerinin özelliği dış yüzeyleri yani yol tutan kısmında tırnaklı ve bu nedenle yol tutuşu daha iyi olduğu için buzlu yollarda ya da karlı havalarda yollarda güvenlikli yol tutuşu sağlaması açısından önemlidir. Hava sıcaklığı yedi dereceye düştüğü zaman araçlara kış lastiği takılması gerekmektedir. Kış aylarında yollarda meydana gelen kayganlaşma nedeniyle kış lastikleri daha emniyetli için kış mevsiminde araç sahiplerinin mutlaka araçlarına kış lastiği takması lazım” dedi.

 

LASTİĞİ TAKMAYAN CAN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATAR

 

Kış aylarında araçlara kış lastiği takılması zorunluluğunun olduğunu belirten  Çerkezli Otomotiv sahibi Erkan Zümbül ise, “Kış aylarında yol tutuşları çok daha sağlıklı olan kış lastikleri firen yapılması halinde aracın ikilemeden  emniyetli şekilde durmasını sağlar. Can güvenliği acısından ve olası bir kazaya yol açılmaması açısından da önem arz etmektedir. Kış mevsiminde araçlarına kış lastiği takmayan sürücülerin daha çok kaza yaptıkları görülmektedir.  Yani kaza yapma olasılıkları daha fazla olduğu gibi kendi can güvenliklerini tehlikeye atmış olacaklardır. Bu nedenle araçlarına kış lastiği takmayan sürücüler can güvenliklerini de tehlikeye atar” diye konuştu.

 

 ARACIN DÖRT LASTİĞİNİNDE KIŞ LASTİĞİ OLMASI GEREKMEKTEDİR

 

Kış lastiklerinin takılması konusunda araç sürücülerini uyaran Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı Mustafa As’ta, “Henüz kışın başındayız. Havalar kötüleşmeden araç sürücüleri  araçlarındaki yaz lastiklerini çıkararak kış lastiklerini taksın. 1 Aralık itibariyle kış lastiklerinin takılma zamanı başlıyor. Araç sahipleri ya da sürücüler araçlarına kış lastiği takarken  mutlak surette dört lastiği de kış lastiği olarak değiştirmelidir. Eğer ben ön ya da arkaya iki kış lastiği takarak idare ederim diye düşünüp hareket edilirse buzlu  ya da kaygan yolda firen yapıldığında araç ya ters döner ya da takla atarak kazaya neden olur. Bu nedenle mutlaka  aracın dört lastiğinde kış lastiği olması gerekmektedir. Bu önerilerimi araç sahiplerinin dikkate almasını istiyorum. Eğer can ve mal ve güvenliğinizi düşünüyorsanız, araçlarınızın dört lastiğinin de kış lastiği olması gerekmektedir.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10