Yüceer: Çiftçi zor günler geçiyor

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, çiftçilerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle T

Tekirdağ 28.11.2016 20:59:00 0
Yüceer: Çiftçi zor günler geçiyor

“HER GEÇEN GÜN KATLANARAK ARTMIŞTIR”

 

Yanlış tarım politikaları nedeniyle ülkemizde son 10 yılda tarım arazilerinin 27 milyon dekar küçüldüğünü kaydeden Yüceer, “ Çiftçinin kazanamadığı için artık ekmekten vazgeçtiği tarım arazileri iki Trakya büyüklüğünde bir alanı kapsamaktadır. AK Parti iktidarları boyunca çiftçinin kazancı gün geçtikçe düşmüş, buna karşın maliyetler de her geçen gün katlanarak artmıştır.Mazot, gübre, ilaç, tohumluk, makine gibi tarım girdilerinin fiyatlarında yaşanan büyük artış, çiftçiyi mağdur etmiştir” diye konuştu.

 

SORULAR YÖNELTTİ

 

Kullandıkları tarımsal kredi ve diğer girdilerin, temin, tedarik ve dağıtımı ile ilgili hizmetlerde ve çiftçinin teşkilatlanmasında yardımcı olmanın, tarım ürünlerini destekleme politikaları ile ilgili çalışmalar yapmanın Bakanlığın görevleri arasında olduğunu söyleyen Yüceer yanıtlaması istemiyle Bakan Çelik’ten  “  2012-2016 tarihleri arasında Türkiye genelinde ve Tekirdağ ilimizde kaç üreticimiz T.C. Zi­raat Bankası Anonim Şirketi ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden ne kadar kredi kullanmıştır? Üreticilerimizin söz konusu kurumlara olan toplam borçlarının anaparaları ve faizleri ne kadardır? Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde Tekirdağ’da Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne borcu olan kaç çiftçi bulunmaktadır? Bu borcun miktarı ne kadardır? Türkiye genelinde ve Tekirdağ ilimizde anılan dönemler arasında kaç üreticimizin kredisi, zamanında ödenemediğinden dolayı ilgili kurumlarca yeniden yapılandırılmıştır? Yeniden yapılandırılan borç miktarı ne kadardır?Yeniden yapılandırma sonrası kaç üreticimiz kredilerini geri ödeyebilmiştir? Türkiye genelinde ve Tekirdağ ilimizde anılan dönemler arasında kaç üreticimiz kullandığı kredinin geri ödemesini yeniden yapılandırma olmadan önce yapabilmiştir?  Türkiye genelinde ve Tekirdağ ilimizde anılan dönemler arasında kaç üreticimiz borçlarından dolayı icra takibine uğramıştır? İcra takibine konu olan borç miktarı ne kadardır? Ne kadarlık bir borç bu yöntemle tahsil edilmiştir? Türkiye genelinde ve Tekirdağ ilimizde anılan dönemde ilgili kurumlardan kredi kullanmak için üreticilerimizce kaç başvuru yapılmıştır? Bunlardan kaçı krediye uygun görülmüştür? “ sorularına yanıt istedi.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10