"El birliğiyle trafiği düzene koymamız gerekiyor"

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçedeki yeni trafik düzenleme çalışmaları konusunda Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odasını ziyaret ederek oda Başkanı Mustafa As ve yönetim kurul

Çerkezköy 28.11.2016 22:21:00 0

“TRAFİK SIKIŞLIĞI VAR”

 

Ziyarette konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay” İlçemiz trafiğini düzene koyma çalışmalarına başladık ve bunu netleştirme adına 3-4 aylık bir süremiz var. Bu süre içinde odalarımız ile sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret ederek onlarında bu konuda görüş ve önerilerini almak için ziyaretlere bu gün Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odamızdan başladık. Hükümet Caddemizde yol genişletme ve yaya kaldırımı genişletme çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Bu yol önümüzdeki günlerde tamamlanarak trafiğe açılacak. Nüfus yoğunluğu nedeniyle Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu caddelerinde araç parkları nedeniyle trafik sıkışıklığı var. Bu sıkıntıyı biran önce çözüme kavuşturmak için Öztrak Caddesi ve Uğur Mumcu caddelerini aşağıdan yukarıya doğru çıkış vereceğiz, Atatürk Caddesinden ise iniş sağlanacak. Bu konuda sizlerinde görüş ve önerilerinizi almak ve daha iyi nasıl çözüme kavuştururuz onu görüşmek ve konuşmak için buradayım.  Sıkıntı bitmeyecek ama uzun bir süre trafikte rahatlama olacak. Özellikle Atatürk , Öztrak ve Uğur Mumcu caddelerinde çapraz parklar her geçen gün artış göstermesi trafiği günden güne kilitler hale getiriyor.Trafiği rahatlatma adına el birliğiyle trafiği düzene koymamız gerekiyor” dedi.

 

KALDIRIMLAR GENİŞLETİLECEK

 

Yeni çalışmalarla birlikte trafiğin yoğun olduğu caddelerde yaya kaldırımlarının da genişleyeceğini kaydeden Akay “  Bu konuyu bir an önce çözüme kavuşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda sizlerde görüşlerinizi ve önerilerinizi bizlere aktarınki ilçemiz trafiğini daha iyi bir duruma getirelim ve sıkıntıyı ortadan kaldıralım istiyoruz. Ağaçlar kaldırılacak mı kaldırılmayacak mı konusu da henüz netlik kazanmadı. Eğer kaldırılacaksa da sökülen ağaçları başka yerlere dikeceğiz. Trafiğin biraz daha rahatlaması ve hız kesimi bakımından faydalı olacağı için Cengiz Topel Caddesi ile Narin Kavşağına da radar koyuyoruz.”diye konuştu. Başkan Akay, As ve yönetimine yeni yapılacak trafik düzenlemesiyle trafik akışının nasıl yapılması gerektiği konusunda harita üzerinde de göstererek bilgilendirmede bulundu.

 

“MODERN BİR ŞEKİLDE OLACAK”

 

Kent Park çalışmalarının da Mart ayına kadar başlayacağını kaydeden Akay “ Yeni düzenleme ile servis araçlarının yolun neresinden gitmesi gerektiği konusunda çalışma yapılacak. Eski Otogar alanında ki araç parkları kaldırılacak ve Kent Park çalışmalarına başlayacağız. Kent Park projesine ise Adnan Kahveci Parkından başlayacağız.  16 bin metrekare olan kapalı pazaryeri 10 bin metre kare olarak çok daha kullanışlı ve modern bir şekilde olacak. Pazar esnafımızın hiçbirini ise mağdur etmeyeceğiz” dedi.

 

“KISA SÜREDE ÇÖZÜME KAVUŞTURULSUN”

 

Akay’ın ardından konuşan Çerkezköy Otomobilciler ve Esnaf Odası Başkanı Mustafa As “ Oda yönetimi ve üyelerimiz ile yaptığımız toplantıda alınacak görüşleri sizlerle paylaşacağız. Şuan ilçe genelinde trafiğin düzene girmesi konusunda yaptığınız çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Sizlerin dediği gibi ilçemiz devamlı göç alıyor ve göçle birlikte de araç sayısı da artıyor. Özellikle caddelerde ki gelişi güzel parklar da büyük sıkıntı yaratıyor. Özellikle öğrenci servis ve şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüsler kendilerine ayrılan yerlere giremiyorlar. Bizlerinde temennisi bu sorunun kısa sürede çözüme kavuşmasıdır” diye konuştu.

 

SERVİSLER İÇİN YENİ RÜZERGAHLAR LAZIM

 

Servis araçları için yeni güzergahlara ihtiyaç duyulduğunu kaydeden As “ Şuan yeni yapılacak olan trafik akışı düzenlemesiyle birlikte servis araçlarının nasıl ve hangi güzergahtan gidecekleri konusunda da bir çalışma gerekiyor. Servisçiler için yeni güzergahların açılmasıyla trafiğin daha çok rahatlayacağını umuyoruz” dedi.

 

ODA TALEBİNDE BULUNDU

 

Ziyarette As, Belediye Başkanı Akay’dan yeni bir oda yeri ve oda üyeleri içinde araç parkı talebinde bulundu. As “ Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak il genelinde ikinci büyük potansiyele sahip odayız. Bu nedenle sanayi kenti olan ilçemize yakışır bir oda binası yapmayı ve yanında da otopark olmasını istiyoruz. Bu konuda belediyemizin yeri var ise almaya hazırız. Çerkezköy Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığının, Çerkezköy Belediyesi korsanla mücadelesini sürdürüyor. Bu denetimlerin daha sıklıkla yapılması konusu fayda sağlayacaktır. Bizim yol belgesi ödemelerimiz oluyor. Daha önce burada TESKİ binasında yapıyorduk. Kaldırıldığı için ödemeleri Tekirdağ’a giderek yapıyoruz. Bu ödemeler de bizim bir günümüzü alıyor. Bunun yeniden ilçemize yapılmasını istiyoruz” dedi.  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yol belgesi ödemelerinin Çerkezköy’de yapılması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Ulaşım Dairesi Başkanı Hasan Bayramı telefonla arayarak oda üyelerinin talebini iletti.

 

Haber / Seyit SÜREN
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10