Ordu'dan çarpıcı iddia

26.Dönem Tekirdağ Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Ordu yaptığı açıklamada Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı arasındaki polemiklerin vatandaşl

Çerkezköy 29.11.2016 19:21:00 0
Ordu

 “HİÇBİR FAYDASI OLMAYACAKTIR”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu arasında yeni bir kayıkçı kavgasına şahit olduklarını kaydeden Mustafa Ordu “ Bu danışıklı dövüşün Çerkezköy’e ve vatandaşlara hiçbir faydası olmayacaktır. Bu tartışma vatandaşları oyalamaya yönelik sahte bir tartışmadır. Bu arkadaşlar kamuoyu önünde sahte bir tartışma yaparken kapı arkasında dayanışmalarını sürdürerek vatandaşların gerçekleri öğrenmesini engellemektedirler. İşte bu konunun vatandaşlar tarafından iyi değerlendirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

“KASASISINA NE KADAR GİRMİŞTİR”

 

Ordu “  Hepinizin bildiği gibi; Çerkezköy belediyesi 2005 yılında SS 25 nolu Akarsu kooperatifine verilen 15 araçlık minibüs hattıyla ilgili sorduğum sorulara cevap vermeyerek geçen dönemki AK Parti belediye yönetiminin yaptığı yasadışı uygulamada dönen dolapları vatandaşların öğrenmesini ve suçluların hesap vermesini engellemektedir. Halbuki ben 2014 yılında yönetime gelen yeni belediye yönetiminin yapmadığı veya yapamadığı denetleme görevini yapmak için soruların cevabını almak istiyorum. 2005 yılında SS 25 nolu Akarsu kooperatifine verilen bu 15 araçlık hat için belediyenin kasasına ne kadar para girmiştir? Bu 15 araçlık hat verilmesi ile ilgili belediye meclisi veya encümeninde alınan kararlar nelerdir? “ diye konuştu.

 

“BUNUN BAŞKA BİR İZAHI YOKTUR”

 

Ordu “ Bu hatların nasıl verileceğini, oradan ne kadar gelir elde edileceğini ,o gelirin nerede kullanılacağını zamanın Belediye Başkanı Ali Ertem yerel basın yoluyla kamuoyuna açıklamıştı.Bu açıklamanın sonucunu takip etmek, yasalara aykırı bir uygulama,yolsuzluk tespit ederse ilgili kurumlara suç duyurusunda bulunmak 2014 yılında göreve gelen yeni belediye yönetiminin asli görevidir. Yeni yönetim bu görevi yapmadığı gibi,istediğim bilgileri vermeyerek olayı zaman aşımına sokmak istediği izlenimi vermekte,aynı zamanda benim de denetleme görevini yapmama engel olmaktadır. Dönemin Belediye Başkanının basın yoluyla kamuoyuna yaptığı açıklama ve yine dönemin meclis üyeleri ile yaptığım görüşmelerden; belediye kasasına girmesi gerekirken yok olan paranın dolar ve altın bazında bu günkü ortalama kurla karşılığının 25 milyon TL civarında olduğunu tahmin ediyorum. Bu para ne olmuştur? Bunu açığa çıkarmak isteyen bir kişiye istediği bilgiler neden verilmemektedir? Geldiğimiz noktada fazlaca bir eğitime falan gerek olmadan okuryazar olan her vatandaş şu tespiti yapabilir. Belediye de bulunan kripto bir yapı o parayı bir yerlere göndererek yok etmiştir. Aynı yapı, olayın açığa çıkmaması için büyük bir direnç göstermektedir. Bunun başka bir izahı yoktur” dedi.

 

“GULU GULU DANSI YAPMAYI TERCİH EDİYORLAR”

 

Kripto yapının açığa çıkartılması 2014 yılında göreve gelen yeni yönetimin görevi olduğunu kaydeden Ordu “ Başta Belediye Başkanı Vahap Akay olmak üzere yeni yönetim bugüne kadar konunun açığa çıkartılması için görevini maalesef yapmamıştır. Bunun sebebini bizim bilme imkanımız yoktur, ancak kendileri açıklarlarsa öğrenme imkanımız olur. Ayrıca bu açıklamayı da bekliyoruz. Üstelik kendi yapmadıkları görevi benim yapmamı da istediğim bilgi ve belgeleri vermeyerek neden engellemek istemektedirler. Bu gerçek ortadayken yok sen onu yaptın, yok sen bunu yaptın gibi sahte ve danışıklı  tartışmalar vatandaşa ve belediyeye ne kazandırır? Belediye Başkanı Vahap Akay bu paranın peşine düşerek o parayı belediye kasasına koyacağı yerde sahte ve danışıklı bir tartışmayla AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe ile adeta gulu-gulu dansı yapmayı tercih ediyor” diye konuştu.

 

“O SORULARIN CEVAPLARINI DA ALACAĞIM”

 

Çerkezköy’ün önemli fırsatları da kaçırdığını kaydeden Ordu “ Yaz aylarında eski SSK hastanesi yıkıldı. Ben buranın yıkılmaması , NKÜ tahsis edilerek Diş Hekimliği Fakültesi açılması için çağrıda bulundum. Ne Belediye Başkanı Vahap Akay ne de AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe ilgilenmiştir. Oysa NKÜ rektörlüğü yaptığım çağrıya verdiği yanıtta buranın milli Emlağın olduğunu dolayısıyla kendi yapacakları bir işlem olmadığını bildirdi. Yani bina NKÜ rektörlüğüne tahsis edilseydi buraya Diş Hekimliği Fakültesi açılma imkanı olacaktı. Ama arkadaşlar Çerkezköy ün kaderini değiştirecek böyle bir projeyi takip edeceklerine sıcak koltuklarından ahkam kesmeyi tercih ettiler. Şimdi herkese soruyorum. Bir süredir basın yoluyla vatandaşlarla paylaştığım yok olan para hakkında AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanının bir görüşünü gören yada duyan var mı ?  Peki ; Belediyenin konu hakkında sorduğum sorulara cevap vermemesi hakkında akp ilçe başkanı ne düşünüyor? Söz konusu dönemin belediye başkanı partisinin halen üyesidir, kendisinden konu hakkında bilgi almış mıdır? Öğrendiklerinden tatmin olmuş mudur? Konu hakkında öğrendiklerini, bildiklerini kamuoyunla paylaşmayı düşünüyor mu? Belediye kasasına girmesi gereken bu kadar yüklü bir paranın yok olması çok açık bir şekilde tüyü bitmemiş yetim hakkının yenmesi, kul hakkı değilse nedir? Akp İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bu konuda söz birliği etmişçesine neden susuyor,konuşmuyor, sahte ve danışıklı tartışma ile vatandaşı oyalıyorlar. Ne kadar gizlemeye çalışırlarsa çalışsınlar o soruların cevaplarını da alacağım, sorumlular hakkında gereğinin yapılmasını da sağlayacağım” diye konuştu.

 

“PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM”

 

Tekirdağ Milletvekillerine mektup yazarak konunun aydınlatılması için göreve çağıracağını kaydeden Ordu “ Sonuç alamazsam;İçişleri ve Adalet bakanlığını göreve çağıracağım.En son olarak ta Başbakan ve Cumhurbaşkanını konu ile ilgili olarak bilgilendirerek gelinen aşamada olayın açığa çıkarılması ve suçluların cezalandırılması için yardım isteyeceğim. Cumhuriyet Halk Partili Belediye yönetimini kamuoyu önünde son kez uyarıyorum: Yanlış yoldasınız. İstediğim bilgi ve belgelerin verilmesini engellemek; suçlulara yardım ve yataklık yapmaktır. Yani suç ortaklığıdır. Bunu yapmayın, tam tersi yardımcı olun bu paranın akıbetini  birlikte öğrenelim. Parının belediye kasasına girmesini sağlayalım. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay açıklamasında 45 milyon TL borç kaldığını belirtmiş. İşte yok edilen bu 25 milyon liranın belediye kasasına girmesi sağlanırsa bu borcunda yarıdan fazlası kapanmış olur. Suça ortak olmayın,suçluyu koruyup-kollamayın.Suçu ve suçluyu ortaya çıkararak hak ettikleri cezayı almasını sağlayın” dedi.

 

“BU NASIL ŞEFFAFLIKTIR”

 

Ordu “ Bu aynı zamanda şeffaflığın da gereğidir. Seçim dönemi başta Sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkan adaylarının imzaladıkları taahhütnamede şeffaflık sözü verilmedi mi?  Bu nasıl şeffaflıktır. Belediyenin nereye gittiği açıklanamayan 25 milyon TL civarındaki bir paranın akıbetini araştıran bir kişiye istenen bilgi ve belgeleri vermemesi, gizlemesi şeffaflık mı olur? Yoksa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu nun deyimiyle suçlulara yardım ve yataklık mı? Bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bir önceki dönem Yalova nın AK Partili Belediye Başkanının belediye bütçesinden seçmenlerine yedirdiği köfte paralarının peşine düşen CHP Milletvekili Muharrem İnce ye de mektup yazarak konu hakkındaki görüşlerini öğrenmeye çalışacak, cevap gelirse vatandaşlarla paylaşacağım” diye konuştu. Mustafa Ordu’nun bu çarpıcı iddiasına ise kimin nasıl cevap vereceği ise kamuoyunda şimdiden merak konusu oldu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10