Türkçeye "Türkçesi Varken" kampanyası ile sahip çıktılar

Özel Çerkezköy Uğur Temel Lisesi Edebiyat Kulübü öğrencileri; Türkçeye sahip çıkmak amacıyla '' Türkçesi Varken! '' kampanyasını başlattılar.

Çerkezköy 1.12.2016 19:56:00 0
Türkçeye

TÜRKÇE KULLANMAYA DAVET ETTİLER

 

Yabancı kelime kullanımının oldukça arttığı günümüzde bu duruma Özel Çerkezköy Uğur Temel Lisesi öğrencileri dikkat çekerek “Türkçesi Varken “kampanyasını başlattı. Çerkezköy esnafını ziyaret ederek ellerindeki afişleri esnafın camlarına yapıştıran öğrenciler,  Çerkezköy halkını günlük hayatta kullanılan yabancı kelimeler yerine bu kelimelerin Türkçesini kullanmaya davet ettiler.

 

“HIZLI BİR ŞEKİLDE YABANCI KELİMELERE BIRAKMIŞTIR”

 

Kendilerini güler yüzle karşılayan esnaf ile sohbet eden öğrenciler “  Güzel dilimiz Türkçemiz varken, yabancı kelimeler kullanmanın bir anlamı yok. Bir milleti millet yapan unsurların başında dilin geldiğini düşünüyoruz. Dilini kaybeden bir milletin zaman içinde yok olmaya mahkûm olduğunu; ancak günümüzde Türkçe kelimelerin yerine hızlı bir şekilde yabancı kelimelere bırakmıştır. Bu kelimeler benimsenerek Türkçe unutulmaya başlanmıştır” diyerek duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Özel Çerkezköy Uğur Temel Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal “Çerkezköy esnafı tarafından büyük bir beğeni toplayan bu güzel hareket için Özel Çerkezköy Uğur Okulları olarak öğrencilerimize ve kampanyamızı destekleyen esnafımıza çok teşekkür ediyor, bu hareketin dilimize, güzel Türkçemize yapışan yabancı kelimelerin dilimizden kazınmasına yardımcı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

Haber / Sibel BAL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10