Kubilay: Sizleri ailem gibi görüyorum

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesinde halkla buluşma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ın yanı sıra İl

Çerkezköy 1.12.2016 19:59:00 0
Kubilay: Sizleri ailem gibi görüyorum

“HEDİYELİK KOKULU TAŞLAR YAPIYORUZ”

 

Toplantı öncesi Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Halk Eğitim Kampanyası kapsamında açılan halk oyunları kursu ve kokulu taş yapımı kurslarını ziyaret etti. Kursiyerlerin çalışmalarını yakından takip eden Kubilay, çalışmalar hakkında kurs hocası Zeynep Alışık’tan bilgi aldı. Alışık “ Halk Oyunları Kursumuzda, öğrencilerimizle beraber karışık yörelerin halk oyunları çalışmalarını yapıyoruz. Ayrıca tiyatro çalışması, ritim çalışması, dans çalışmaları, semazen çalışmalarını da yapacağız. Kokulu taş kursumuzda,  hediyelik kokulu taşlar yapmayı öğretiyoruz” diye konuştu.

 

ÇETİNKAYA’YA ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

 

Kurslara katılan tüm kursiyerlere tebrik eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, kurs hocası Zeynep Alışık’a çalışmalarında başarılar diledi. Yaklaşan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya’ya çiçek takdim eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay “ 3 Aralık Dünya Engelliler Gününüzü tebrik ediyorum. Tüm Engelli Vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

“İLK HALK BULUŞMASINI BURADA YAPIYORUZ”

 

Daha sonra toplantıda konuşma gerçekleştiren Kaymakam Kubilay “ Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamın her alanında olmasını istiyoruz. Biz sizlerle sadece belirli günlerde değil, her zaman bir araya geliyoruz. Fırsat buldukça sizleri ziyaret etmeye çalışıyorum. Sizleri ailem gibi görüyor, derneğe geldiğimde kendimi evimde gibi hissediyorum. Sizler de yapmış olduğumuz tüm program ve faaliyetlerimizde bizlerin yanında oluyorsunuz. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Dernek üyeleri, engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin sıkıntılarını dinlemek, olası problemler için çözüm yolları aramak, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak için “Halkla buluşma” toplantısının ilkini Çerkezköy Engelliler Yaşam evinde yapmayı uygun gördük” dedi.

 

“BİRBİRİNİZE DESTEK OLUYORSUNUZ”

 

Çerkezköy’de ki engelli vatandaşların Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi çatısı altında bir araya gelerek çok önemli başarılara imza attıklarını söyleyen Kubilay “ Dernek çatısı altında, birbirinizin sıkıntılarına ortak olarak, birlik ve beraberliğinizi pekiştiriyorsunuz. Hep beraber engelleri aşmak için bir biriniz destek oluyorsunuz. Ve yine eğitim her engeli aşar diyerek Halk Eğitim Kampanyası çerçevesinde E KPSS, Evde Bakım Hizmetleri, Halk Oyunları gibi çok sayıda kurs Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesinde açıldı. Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve dernek yönetimi engelli vatandaşlarımızın yaşam evine ve yapılan etkinliklere rahatlıkla ulaşabilmeleri için derneğe araç kazandırılması noktasında da önemli çalışmalara imza attı. Engelli vatandaşlarımız adına bu çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

SIKINTILARINI DİNLEDİ

 

Dernek üyeleri, engelli vatandaşların aileleri de toplantıda söz alarak sıkıntılarını dile getirdiler. Toplantıda genel olarak engelli vatandaşlarımızın, ilçemizdeki ulaşım ile ilgili karşılaştıkları problemler, görme engelliler için okul veya sınıf açılması, iş bulamakta zorlanan engelli vatandaşlar için çalışmaların yapılması gibi sıkıntılar dile getirildi. Vatandaşların sıkıntılarını dinleyerek anında çözüm arayışlarına geçen Kubilay, ilçede görme engelliler sınıfı açılması için Milli Eğitim Müdürlüğüne talimat vererek çalışmaların bir an önce başlatılması talimatı verdi.

 

KURUMLARA TALİMAT VERDİ

 

Engelli vatandaşlarımızın ulaşım konusunda karşılaştıkları problemler ile ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğüne gerekenlerin yapılması için talimat veren Kubilay “ Ulaşım, devletimizin kontrolünde ve gözetiminde yapılan bir hizmettir. Herkes yasalar çerçevesinde bütün yükümlülüklerini yerine getirmek mecburiyetindedir. Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için bütün kamu kurum ve kuruluşları üzerine düşeni yapmak durumundadır. Herkesin sizlere yardımcı olmalarını istiyorum.” dedi. Engelli vatandaşların iş bulmaları konusunda, İŞKUR Müdürlüğünü arayarak gerekli talimatları veren Kubilay, İŞKUR Müdürlüğünün engelli çalışanlar için işverenler ile yapılan toplantılara Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesinden de bir temsilcinin katılması talimatı verdi. Downsendromlu çocuğunun diş tedavisi için bir ailenin talebi üzerine Kubilay, Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliğini telefonla arayarak tedavi işlemlerine en kısa sürede başlatılması talimatı verdi.

 

MÜJDE VERDİ

 

Kubilay, uzun süredir üzerinde çalıştığı ve Çerkezköy’e kazandırmak istediği önemli kurumlardan biri olan Sosyal Hizmet Merkezinin de açıldığının müjdesini verdi. Kubilay “ Sosyal Hizmet Merkezinin açılması ile birlikte ilçemizde çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, gazi ve şehit yakını bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetleri bir arada rahatlıkla sunulabilecektir” diye konuştu. Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya da “ Sayın Kaymakamımız, yapmış olduğumuz tüm faaliyetlerde her zaman yanımızda oluyor. Üyelerimize tek tek isimleri ile hitap edecek şekilde tanıyor. Çalışmalarımızda desteklerini bizlerden esirgemedi. Dernek Yönetimim ve Dernek Üyelerim adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10