"Her zaman hizmetinizde ve emrinizdeyiz"

3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Kapaklı Belediyesi ile Kapaklı Kent Konseyi Kapaklı Hawthorn Suites by Wyndham Otel'de yemek gerçekleştirdi. Gecede konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı

Kapaklı 4.12.2016 18:15:00 0

KATILIM YOĞUN OLDU

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlamak amacıyla düzenlenen programa Kapaklı Kaymakam Vekili Ahmet Büyükçelik Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Kapaklı Emniyet Müdürü Adem Tuncel, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Özdemir,  TSD Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan ve Şube Üyeleri, TSD Çerkezköy Şube Üyeleri ile aileleri katıldı. Saygı duruşu ve akabinde okunan istiklal marşının ardından başlayan program Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi üyelerinden Cengiz Can Çil’in şiiri ile devam etti. Çil’in okuduğu şiir konuklara duygulu anlar yaşatırken, devamında ise Kapaklı Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu Engelliler Günü temalı video katılımcılara gösterildi.

 

“HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ”

 

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştiren Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan “  3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bizleri yalnız bırakmayarak davetimize teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Belediyemize, Kapaklı Kent Konseyimize ve engellerimize her konuda sonsuz destek olan ve kapısını her çaldığımızda bizlerin her zaman yanında olduğunu hissettiren Belediye Başkanımız Sayın İrfan Mandalı’ya huzurlarınızda bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemizdeki diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum örgütlerimizin bizlere daha fazla destek olmalarını canı gönülden istiyoruz. Çünkü sizlerin desteği bizim için çok önemli. Maddi ve manevi destekleriniz ile hayata bir o kadar daha fazla bağlanıyoruz. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Yarın neyle karşılaşacağımızın hiçbir garantisi yok” diye konuştu.

 

KORO BEĞENİ TOPLADI

 

Çakan’ın ardından konuşan Kapaklı Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Özdemir “3 Aralık engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlar gibi eşit ölçüde sağlanması amacı ile çalışılması gereken bir gün olarak kabul edilmiştir. Engelli kardeşlerimizin önündeki engellerin kaldırılması, kendileri ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevinçlerinin arttırılması umuduyla biz de Kent Konseyi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi. Özdemir’in konuşmasının ardından Kapaklı Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korosu sahneye çaktı. Koro üyeleri söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla konuklara muhteşem bir gece yaşattı.

 

“ONLARA UMUT AŞILIYORSUNUZ”

 

Programda son konuşmayı ise Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı gerçekleştirdi. Mandalı” Kapaklı Sakatlar Derneği üyeleri olarak sizler, yaşamın ağır koşullarına ve içinde bulunduğunuz olumsuzluklara rağmen, yılmadan gösterdiğiniz çabalarla, diğer engelli vatandaşlarımıza da yol gösterici oluyor, onlara umut aşılıyorsunuz. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Yaşama sıkı sıkı bağlanmanız, güçlüklere direnmeniz, kimi sorunları kendi çabalarınızla aşabilmeniz ve toplumla kaynaşma başarınız, bizleri duygulandırmakta ve mutlu kılmaktadır. Ben, başta Kapaklı Sakatlar Derneği Başkanımızı ve tüm üyelerini, engellilerin topluma kazandırılması, seslerinin duyurulması, sorunlarının gündeme taşınması ve çözümü konusunda yürüttüğü çalışmalar için tekrar kutluyorum"  diye konuştu.

 

“BİRBİRİMİZE BAĞLIYOR”

 

Mandalı “ Sizleri anlamak, anlatmak, duygularınıza tercüman olmak, sorunlarınıza çözüm bulmak, sosyal hayatımızla kaynaştırmak, duygusal ve sosyal gelişmelerinize katkıda bulunmak, dayanışmalarınızı geliştirmek, günlük yaşamlarınızı kolaylaştırmak, hayatlarınızı anlamlı hale getirmek hepimizin ortak görevidir. Ancak bu sayede tüm bireylerin temel hakkı olan yaşama hakkına saygı göstermiş, bu haklarını sonuna kadar kullanmaları için uygun ortamı sağlamış oluruz. Ben de sizin ailenizin bir evladıyım. Biz, sizin ihtiyacınız olduğu her zaman, her yerde hizmetinizde ve emrinizdeyiz. Belki birbirimizi tam olarak anlayamasak da gönülden gönüle oluşturduğumuz köprüler bizi birbirimize bağlıyor. Ben, bu bağların daimi olmasını diliyor, katılımlarından dolayı herkese tekrar teşekkür ediyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün ülkemizdeki ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. Mandalı’nın konuşmasının ardından sahneye çıkan TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Sevim Seçkin davetlilere müzik ziyafeti yaşattı.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10