Dövizini bozduran soluğu kuyumcuda aldı

Türkiye'nin dört bir yanında esnaf yaptığı kampanyalarla halkı dolar bozdurmaya teşvik ederken, Çerkezköylüler de yastık altındaki Dolar ve Euro'ları bozdurarak altın ve TL'ye çeviriyor

Çerkezköy 6.12.2016 20:43:00 0
Dövizini bozduran soluğu kuyumcuda aldı

DÖVİZCİLERE AKIN ETTİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı “Dövizlerinizi bozdurun” çağrısı üzerine yastık altındaki dolar ve eurolarını çıkaran Çerkezköylüler döviz bürolarına koştu. Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek olmak için ellerindeki dövizleri az çok demeden bozdurduklarını belirttiler. İki gündür döviz bürosunda yoğunluk yaşandığını kaydeden yetkililer “ Sayın Cumhurbaşkanımızın döviz bozdurma talepleri ile ilgili vatandaşların tepkisi baya iyi bir şekilde oldu. Son iki gündür döviz bürosunda baya bir yoğunluk var. Ümit ediyorum ki önümüzdeki hafta daha da çok yoğunlaşarak devam edecektir. Bugün dolar 3.52 TL'den satış işlemi görürken, Euro ise 3.78'den işlem görüyor. Dün tek seferde 20 bin euro ve dolar bozduran vatandaşlarımız bile oldu” dedi.

 

ALTINA HÜCUM EDİYORLAR

 

Çerkezköylü vatandaşlar dövizleri bozdurduktan sonra kuyumcuların yolunu tuttu. Kuyumcular ise vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun kaldı. Çeyrek ve Cumhuriyet altın satışında müşterilere yetişmekte zorlandıklarını kaydeden kuyumcular “ Döviz bürosunda parasını TL bazında dönüştüren vatandaşlar hazır parasını elinde bulundurmak istemediği için altına yatırıyor.  Merkez Bankası ve TMSF'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemlerini destekler nitelikte hareket etmesi üzerine dövizlerini bozduran vatandaşlar yatırım aracı olarak altın satın alıyor. Müşterilerimize yetişmekte güçlük çekiyoruz bir kaç gündür yoğun bir talep söz konusu" diye konuştu.

 

Haber / Pınar SANCAR

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10