Gergin geçen müsabakanın galibi Kapaklıspor 2-0

Süper Amatör Ligi'n 8. hafta karşılaşmasında ligin iki iddialı takımı karşı karşıya geldi. Mağlubiyeti bulunmayan Kapaklıspor takımı kendi evinde 1461 Karadenizspor'u konuk etti. Bol kartlÄ

12.12.2016 18:56:00 0
Gergin geçen müsabakanın galibi Kapaklıspor 2-0

MÜSABAKA SAAT 14.30’DA BAŞLADI

 

Süper Amatör Lig’in 8. Hafta karşılaşmasında Kapaklıspor kendi evinde 1461 Karadenizspor takımını ağırladı. Kapaklı Futbol Sahası’nda saat 14.30’da başlayan karşılaşmaya Kapaklıspor, Semih Sezer,  Tolga, Semih, Hüseyin, Tuna, Çağatay, Yiğit, Eray, İbrahim, Gökay ve Gençağa ilk on biri ile çıkarken, konuk ekip 1461 Karadenizspor ise Muhammet, Erhan, Uğur, Başar, Emre, Şahin, Seçkin, Sercan, Burak, Burak Elagöz, Harun ilk on biri ile maça başladı.

 

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN BİR DAKİKALIK SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

 

Karşılaşma öncesinde her iki takım oyuncuları Beşiktaş’ta hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Mücadelenin ilk tehlikeli atağı Kapaklıspor’dan geldi. 24. dakikada Gökay sağ çaprazdan sert vururken, meşin yuvarlak az farkla auta açıktı. Dakikalar ilerledikçe müsabaka orta alan şeklinde geçerken, maçın 40’ıncı dakikasında konuk ekip 1461 Karadenizspor oyuncu değişikliğine gitti. Burak Eren oyundan alınırken yerini Canberk Tuğ’a bıraktı.

 

TUNA TAKIMINI ÖNE GEÇİREN GOLÜ KAYDETTİ

 

İlerleyen dakikalarda gol sesi çıkmayınca her iki takımda soyunma odasına golsüz beraberlikle girdi. Karşılaşmanın 54.dakikasında Kapaklıspor’da sakatlık yaşayan Tolga oyundan alınırken, yerine Cihan dahil oldu. Dakikalar ilerledikçe baskısını artıran Kapaklıspor aradığı gole 68.dakikada ulaştı. Ceza sahası sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta Gençağa topu ceza sahası içine ortaladı. 1461 Karadenizspor kalecisi Muhammet’in büyük hatasında elinden kaçırdığı topu iyi takip eden Tuna takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

 

YEDEK OYUNCULARDA TARTIŞMAYA KATILDI

 

Hakemin tartışmalı kararları nedeniyle oyuncuların ve futbolcuların da gerildiği maçta, Kapaklıspor’un golü bulmasının ardından oyun daha da sertleşti. 1461 Karadenizspor Teknik direktörü Vasıf Akasaka oyuncu değişikliğine gitmek istediği esnada ortalık birden karıştı. Kapaklıspor’lu Gençağa ve 1461 Karadenizspor Teknik Direktörü Vasıf Aksaka tartışmaya başlarken, diğer oyuncular ve yedek kulübe de bekleyen oyuncular da tartışmaya katıldı.

 

KAPAKLISPOR BASKISINI ARTIRDI

 

Uzun süren uğraşlar ve polisin de müdahalesi sonucu her iki taraf da sakinleştirildi. Karşılaşmanın hakemi yaşanan olayların ardından Kapaklıspor’dan Gençağa Yılmaz ile 1461 Karadenizspor’dan Uğur Tugay Karabacak ve yedek kaleci Ömer Faruk Çiçek’e kırmızı kart gösterirken, 1461 Karadenizspor Teknik Direktörü Vasıf Aksaka’yı da saha dışına gönderdi. Mücadelenin kalan dakikalarında Kapaklıspor 2’nci golü bulmak için baskılarını artırdı.

 

TOPLAM 10 KART ÇIKTI

 

Yaşanan olaylar nedeniyle karşılaşmaya oynanmamış kabul edilen 14 dakika eklendi. Kapaklıspor uzatma dakikaları 90+8’de Cihan ile bir gol daha bularak rahatladı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Kapaklıspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Olaylı geçen Kapaklıspor – 1461 Karadenizspor maçında karşılaşmanın hakemi toplam 10 kart kullandı. Kapaklıspor’da Serdar İşar, Semih Sezer, Çağatay Akdeniz, Hüseyin Karaca ve Yiğit Deveci; 1461 Karadenizspor’da da Seçkin ve Harun Korkmaz sarı kart gördü. Kapaklısporlu Gençağa Yılmaz ile 1461 Karedenizsporlu Ömer Faruk Çiçek ve Uğur Tugay Karabacak ise kırmızı kartla cezalandırıldı. 

 

ZOR MAÇ OLACAĞINI BİLİYORDUK

 

Müsabakanın sona ermesiyle birlikte Kapaklıspor taraftarları soyunma odasının yolunu tutarak rakip oyunculara taşlı saldırıda bulundu. Yaşanan gerginlik, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Kapaklıspor Kulüp Başkanı Hasan Dükkanlı’nın araya girmesi ile yatıştırıldı. Yaşanan olayların ardından açıklama yapan Kapaklıspor Teknik Direktörü Ahmet Sarı, “Ligin kaderini etkileyecek bir maçtı ve 1461 Karadenizspor çok güçlü bir ekip. Yeni hocası ile birlikte maça sonuna kadar asılacaklarını biliyorduk. Kazandığımız için mutluyuz. Önümüzde zorlu bir Çorlu Kültürspor maçı var. Şimdi sadece bu maça odaklanmak zorundayız” dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10