Akay'dan jet yanıt

Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe'nin Şehit Ömer Halisdemir heykeli hakkında yaptığı eleştirilere Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'dan cevap geldi. Akay yaptığı yazılÄ?

Çerkezköy 15.12.2016 19:27:00 0
Akay

ADI ÇERKEZKÖY’ÜMÜZDE YAŞATILACAK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptığı yazılı basın açıklamasında Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin açıklamalarına cevap vererek, “15 Temmuz gecesinde kahramanca canını veren şehidimiz Ömer Halisdemir’in adı Çerkezköy Belediye Meclisimizin eylül ayı toplantısında CHP-AKP-MHP’li meclis üyelerimizin oybirliği ile Şehit Teğmen Akın Akın caddesinde yeni düzenlenen parkımıza verilmiştir. Aynı parkta belediyemiz tarafından şehidimizin heykeli yapılarak adının Çerkezköy’ümüzde yaşatılması sağlanacaktır.” diye konuştu.

 

BUGÜN KONUŞMAYA ÇALIŞIYORLAR

 

Akay açıklamalarının devamında ise, “Bizler 15 Temmuz’da ve şanlı tarihimizin her anında bu topraklar için canını korkmadan feda ederek şehit olan vatandaşımıza, askerimize, polisimize, olan saygımızdan bu konuları siyasi söylem hesabı içerisine sokmama anlayışı içerisinde olmaya devam edeceğiz. Ancak maalesef bu yaşananları siyaset malzemesi yapmayı kendilerine alışkanlık haline getirenler anlamıyorlar. Çerkezköy’ de yaşayan vatandaşlarımızın hafızalarında ve yerel gazete arşivlerinde geçmişte 15 Temmuz’un bu topraklarda yaşanmasına sebep olan Fetullah Gülen adlı kahpenin ÇESİAD adlı derneklerinin önde gelen destekçisi ve savunucularının bugün konuşmaya çalışanlar olduklarını görmektedirler.” dedi.

 

SAMİMİYETSİZ OLDUKLARININ ÇERKEZKÖY HALKI FARKINDADIR

 

Kendi geçmişi ve tarihi ile yüzleşemeyip helalleşmeyenlerin Samimiyetsiz olduklarının da tüm Çerkezköy farkındadır diyerek açıklamalarına devam eden Başkan Akay, “Çerkezköy Belediye Başkanı sıfatı ile dünden bugüne anlayışımızda bu toprakların tarihine, bu topraklar için canını veren tüm şehitlerimize, askerimize ve polisimize kayıtsız saygı ve şükran vardır. Bu saygı ve şükran hiçbir açılım, hiçbir siyasi konjonktür ve siyasi rüzgarların dışında; taşına, toprağına, Türk Bayrağına, Türk Milletine ve bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şartsız bağlılıkla devam edecektir. Yaşadığımız zor ve sıkıntılı dönemlerde bu milletin birlik ve beraberliği için iktidarı ve muhalefeti ile her an oluşan birlikteliğin sonsuza kadar var olması temennisi ve memnuniyeti ile tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10