Yüceer: En son kontrat ne zaman imzalandı?

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın fahiş kirasını Meclis gündemine taşıyarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın

Tekirdağ 16.12.2016 19:09:00 0
Yüceer: En son kontrat ne zaman imzalandı?

ASPB HALA KİRACI KONUMUNU SÜRDÜRMEKTEDİR

 

TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, ‘’Bakanlığınız Ankara Söğütözü’nde 33 katlı 37 bin metrekarelik bir binada kiracı olarak bulunmakta 2015 yılı itibariyle aylık 850 bin lira kira vermektedir.  Temizliğin ve güvenliğin taşeron firmalar aracılığıyla sağlanması nedeniyle bütçeden ekstra para da çıkmaktadır. Selefiniz Sayın Ayşenur İslam’ın 2016 yılında binanın boşaltılacağına bakanlığın kendi hizmet binasına geçeceğini söylemesine rağmen, ASPB hala kiracı konumunu sürdürmektedir. Kanun Hükmünde Kararname ile 2011 yılında kurulan Bakanlığınız sonuç olarak, yasası, kendine ait bir binası ne de adında "kadın" olan bir bakanlıktır.’’ dedi.

 

YENİ HİZMET BİNASI NE KADARA MAL OLACAKTIR?

 

Yüceer bu çerçevede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına, ‘’Bakanlığınız önergenin yanıtlandığı süre itibariyle stopaj dahil ne kadar kira vermektedir? Bakanlık söz konusu binaya taşındığından bu yana stopaj dahil toplamda ne kadar kira vermiştir? Bakanlığınız ile şirket arasında son kontrat kaç yıl üzerinden ne zaman imzalanmıştır? Yıllık kira artırımı kontratta nasıl belirlenmiştir? Bakanlığınızın hizmet binası hangi şirketten kiralanmıştır? ASPB’ye ait yeni hizmet binasının yapımında gelinen son aşama nedir? İhalesi yapılmış mıdır? Yeni hizmet binası ne kadara mal olacaktır? Hangi şirkete ne kadara ihale edilmiştir? Bakanlığınızın 2016 yılında kiradan çıkacağının açıklanmasına rağmen hala kiracı konumda bulunmasının gerekçesi nedir?  Bakanlık bütçesinden aylık temizlik ve güvenliğe ne kadar para verilmektedir? Bakanlığınızın temizlik ve güvenlik hizmetlerini son 3 yılda yürüten şirketler hangileridir?Binanın yıllık kirasının Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüne ayrılan bütçeden daha fazla olması kadının bu kadar sorunu varken hakkaniyete uygun mudur? ASPB İl müdürlüklerinin kaç tanesi bakanlığa kaç tanesi kiradır? İl müdürlüklerine Bakanlığınız bütçesinden yılda kaç TL kira ödenmektedir?’’ sorularını yöneltti.

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10