Anadolu'nun halkoyunları ÇOSB'de sahnelendi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından gösteri yapıldı.

Çerkezköy 16.12.2016 19:11:00 0
Anadolu

KATILIM YOĞUN OLDU

 

ÇOSB Konferans Salonu'nda sahnelenen gösteriye, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan'ın yanı sıra Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker, sanayici Ömer Kılınç, STK temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

 

MİLLETÇE DERİN ACI İÇERİSİNDEYİZ

 

Gösteri öncesi saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Devlet Halk Dansları Topluluğu Müdürü Savaş Baysal, gösteri öncesi yaptığı açıklamasında, ‘’ Kuruluşu 1975 yılına dayanan Devlet Halk Dansları Topluluğu, geleneksel Türk kültür ve sanatının doğru bir şekilde tanıtılmasını gaye edinen bir topluluktur. Biz, Türk halk danslarını, müziğini, giysilerini özüne bağlı olarak modern imkanlardan da faydalanarak özgün bir sahne anlayışı içinde sunuyoruz. Ülkemizin değişik yörelerinden Türk halk danslarını seçkin örneklerle bugün sergileyeceğiz. Tüm dünyada ülkemizi temsil eden bir grup olan Devlet Halk Dansları Topluluğumuzun bugün burada yapacağı gösterinin sergilenmesine öncülük eden Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ne ve özelinde Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Eyüp Sözdinler'e çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizin içinde yaşadığı bu acı günlerde terörün ülkemizi bölmesine, yaşam tarzımızı değiştirmesine ve bizi sindirmesine asla izin vermeyeceğiz. Milletçe, kuşkusuz, derin bir acı içindeyiz. Ancak çalışmalarımızı ve bugünkü programı iptal etmek, teröristleri ve destekçilerini sevindirmek olurdu. Oysa biz dimdik ayaktayız. Burada tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyoruz." dedi.

 

GÖSTERİ İZLEYİCİLERİ HAYRAN BIRAKTI

 

Baysal'ın konuşmasının ardından başlayan gösteride Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından yaklaşık bir buçuk, Anadolu'nun birbirinden güzel halk oyunları sahnelendi. Çayda çıra oyunuyla başlayan gösteri, Şekeroğlan, Dinar, Zeybek, Ankara, Türkler Halay, Burdur, Kafkas Solo, Tulum Solo, Karadeniz, Garmon ve Kafkas oyunuyla devam etti.

 

ÇİÇEK VE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Gösterinin finalinde topluluk ellerinde Türk bayrağıyla ''Memleketim'' şarkısını söyledi; izleyiciler de ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak sanatçılara eşlik etti. Etkinlik sonunda, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından Devlet Halk Dansları Topluluğu Müdürü Savaş Baysal'a ve Eğitmen Aygen Kaçmaz'a çiçek ve plaket takdim edildi.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10