Pıhtı çözücü tedavisi ile sağlığına kavuştu

Toplumumuzda sık görülen, yaşamı olumsuz etkileyen ve hayatı tehdit eden inme (felç) durumunda Türkiye'de birkaç hastanede uygulanabilen pıhtı çözücü tedavisi Özel İrmet Hastanesi'nde de uygulanÄ

Çerkezköy 19.12.2016 20:44:00 0
Pıhtı çözücü tedavisi ile sağlığına kavuştu

“MR’INDA BEYNİNDE DAMAR TIKANIKLIĞI VARDI”

 

Tedavi süreci hakkında açıklamalarda bulunan Özel İrmet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Burcu Özdemirli “36 yaşındaki hastamız Hanife Uysal uzun zamandır şeker hastalığı tedavisi görüyormuş. Önceki gün ise evinde rahatsızlanarak bilinci kapalı bir şekilde hastanemize getirildi ve durumu ağır olduğu için yoğun bakım ünitesine alındı. Yapılan ilk tetkikte şekerinin yüksek olduğu tespit edildi. Hastamıza müdahale edilmesine rağmen bilinci daha da kapandı. Ayrıca hastamızın sol tarafına ise felç vurmuştu. MR’ını çektiğimizde ise beyninde damar tıkanıklığı oluşmuştu. Biz de hastamız üzerinde her yerde uygulanmayan ‘Pıhtı çözücü tedavisini’ uyguladık. ” dedi.

 

“ÇOK MUTLUYUM”

 

Bu tedavinin herkese uygulanmadığını kaydeden Özdemirli  ‘’Pıhtı çözücü tedavisi damar yolundan serum ile uygulanıyor. Hastamız tedavisinin ardından 24 saat içinde bilinci açıldı ve yavaş yavaş sağlığına kavuştu. Şuan hastamız hafif bir şekilde aksasa da fizik tedavi ile birlikte sağlığına tam olarak kavuşmuş olacak.” dedi.  Tekrar sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu kaydeden Hanife Uysal “İrmet Hastanesi doktor ve yetkililerine yaptıkları başarılı operasyondan ötürü teşekkür ediyorum. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum.” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10