Yardım tırıyla Suriye'ye gitti

Kapaklı Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Orçun Demir, Suriye'de Halep, İdlib ve Çobanköy gibi çadır kentlerde yaşam mücadelesi veren Suriyeli savaş mağdurları iÃ

Kapaklı 25.12.2016 21:05:00 0
Yardım tırıyla Suriye

1 TIR VE 1 KAMYON YARDIM PAKETİ HAZIRLANDI

 

Suriye’ye gönderilmesi için toplanan 1 tır ve 1 kamyon dolusu erzak ve kıyafet paketleriyle ilgili önceki gün dernek binasında açıklamalarda bulunan Kapaklı Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Orçun Demir, ‘’Yardım ve dayanışma tabelası adı altında yardım ve dayanışma faaliyetlerimize devam ediyoruz. Suriye mazlumlarına, kandaşlarımıza tüm Kapaklı olarak 1 tır ve 1kamyon dolusu gıda ve kıyafet temin ettik. Halep'te, İdlib'de ve Çobanköy'de çadır kentlere gidecek bu yardım malzemelerini 10 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenen patlamada yaşamını yitiren kahraman çevik kuvvet polislerimizin adına gönderiyoruz.’’ diye konuştu.

 

DİĞER STK'LARI DUYARLILIK GÖSTERMEYE DAVET ETTİ

 

Demir, diğer STK'ların da Suriye'de yaşananlara duyarlılık göstermesi gerektiğini söyleyerek, ‘’Bu gibi yardımlar orada yaşam mücadelesi veren soydaşlarımızın yaşama tutunması için sadece elimizden geldiğince bir destek. Diğer STK'ları aynı duyarlılığı göstermeye devam ediyorum." dedi.

 

ERBAKAN’IN SÖZÜNÜ HATIRLATTI

 

Demir, 23. dönem Türkiye Başbakanı olan Necmettin Erbakan'ın ''Suriye'de bir sorun varsa o sorun Suriye'nin değil, Türkiye'nin sorunudur" sözünü hatırlatarak devam ettiği konuşmasında, Türk milletinin Suriye'de yaşayan mazlum halka yardım yapması gerektiğini ifade etti. Konuşmasını tamamlayan Demir,  yardım paketlerini taşıyan tır ile Suriye'ye gitmek üzere yol çıktı.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10