Tanyeri 3. kez güven tazeledi

Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği dün 3. Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı. Kongrede, derneğe kayıtlı 100 üyeden 80'i hazır bulundu.

Çerkezköy 25.12.2016 21:07:00 0
Tanyeri 3. kez güven tazeledi

ÜYELER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

 

Dernek üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği kongre, Fevzipaşa Mahallesindeki dernek binasında gerçekleşti. Kongrede,  Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz, öğrenci servisleri kooperatif başkanları ve yöneticileri de hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongreye, kongre divanı oluşturularak devam edildi.

 

DİVAN BAŞKANLIĞINI MUSTAFA AS YAPTI

 

Divan Başkanlığı için Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, katip üyelikleri için Aytaç Erdem ve Hakan Karabaş önerilerek oya sunuldu; oybirliği ile kabul edildi. Divan Başkanı Mustafa As’ın kongrenin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Faaliyet ve gelir gider bilançosu Dernek Başkanı Fikret Tanyeri tarafından okundu. Söz alan olmayınca oylamaya sunuldu ve oybirliğiyle kabul edildi. Ardından da seçimlere geçildi.

 

SEÇİMLER AÇIK OYLAMA USULÜ İLE YAPILDI

 

Divan Başkanı Mustafa As seçimlerin kapalı oylama usulü ile mi, yoksa açık oylama usulü ile mi yapılması konusunu gündeme getirdi .Yapılan oylama sonucu oylamaların açık oylama usulüyle yapılması oybirliğiyle kabul edildi.

 

SEÇİMLERE FİKRET TANYERİ TEK BAŞKAN ADAYI VE TEK LİSTE OLARAK GİRDİ

 

Yapılan açık oylama sonunda Fikret Tanyeri yeniden güven tazeleyerek 3. kez başkanlığa seçildi. Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine: Aytaç Erdem, Kadir Tüfek, Orhan Cengiz, Adim Erel, Şenol Gündüzve Engin Aslan seçildi. Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine ise:Hasan Çengel,Erman Şişman,Emine Yavuz,Nihat Gönül,Umut Can,Mehmet Ali Eygün ve İsrafil Akyol seçildiler.Denetim Kurulu Asil üyeliklerine:Metin Açılan,Şahin Altmış ve Zafer Yavuz seçildi. Denetim Kurulu yedek üyeliklerine ise; Sinan Yöndem, Şenol Aydoğdu ve Hatice Kal seçildi.

 

SERVİSÇİ ARKADAŞLARIMIZIN YAŞAMLARINI İYİLEŞTİRMEYE ÖZEN GÖSTERECEĞİZ

 

Yapılan seçim sonunda konuşan Başkan Fikret Tanyeri, “Öncelikle tüm üyelerimize yeniden teveccüh göstererek şahsımı ve ekibimi göreve getirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık üç yıldır derneğimizin başkanlık görevini özveri ile yapmaktayım. Görevimi yaparken de din, dil, doğu, batı ayrımı yapmadan bu çatı altında yer alan tüm servisçi esnafımızın hak ve hukukunu korumak ve kollama ve günün koşullarına göre ücret almaları için mücadele verdik ve bundan böyle de mücadelemizi önceden olduğu gibi yasalar çerçevesinde yürüteceğiz. Bazı arkadaşlarımızla fikir ayrılığı oldu ve onlar bizden ayrıldı. Biz hiçbir kurum ve kuruluşu rahatsız etmedik. Biz her zaman haklı olduğumuz konularda mücadele verdik ve hak ve hukukumuzu ararken de hep yasalar kapsamında mücadele ettik. Bizim  yükümlü olduğumuz bir ailemiz var. ‘’ dedi.

 

KONTAK KAPATMA GİBİ HİÇBİR NİYETİMİZ OLMADI

 

Açıklamasına, ‘’ Başkaları gibi kontak kapatma gibi hiçbir niyetimiz olmadı ve olmaz da. Çünkü bu konu çok hassas bir konu pireye kızıp yorgan yakılmaz.’’ diyerek devam eden Tanyeri, ‘’Neyin ne olduğunu bekleyip görmek lazım. Ona göre ne yapılması gerekiyorsa yapılır. Tekidağ’da 8 oda var hepsi ile de iyi diyalog içerisindeyiz ve birlikte hareket ediyoruz. Aynı zaman da hepsi de üyeleri için çalışıyor. Biz üyelerimiz için bu güne kadar elimizden geleni yaptık ve bundan böyle de yapmaya özen göstereceğiz. Tüm çalışmalar iyi niyet göstergesi kapsamında yapılır ise netice alınır, yoksa her şeye karşı çıkılırsa yapılacak iş de yapılmaz ve herkes zarar görür.’’ şeklinde konuştu.

 

BU GEMİ BATARSA HERKES BATAR

 

Servisçiler olarak yalnız kaldıkları günlerin de olduğunu belirten Tanyeri, ‘’Ancak yine de hiçbir kurum ve kuruluş ile çatışmadık. Çünkü herkes görevini yapıyor. Zamanı gelince gitmesini de biliriz; bu koltukları evlerimizden getirmedik. Biz aynı hamur içinde yoğrulan fertler olarak birlik ve beraberlik içinde hareket edersek sonuca varırız. Eğer bu gemi batarsa herkes batar. Bu geminin bir kaptanı ve tayfaları var. Gemiyi iyi yolda yürütmesi lazım;eğer gemi karaya oturursa zarar görür ve bir daha yüzdüremezsiniz. Yüzdürseniz de hiçbir faydası olmaz. 2017 yılının tüm servisçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bölgemizde uygulanan bölgeselliğin daha belirgin olması için de çalışmalarımız devam ediyor. Korsanlarla mücadelemiz devam edecek. Ben vatanımı, milletimi, bayrağımı seviyorum ve bunları sevenlerle yoluma devam ediyorum.’’ dedi.

 

NANKÖRLÜK YAPMADIK

 

Bu güne kadar hiç kimseyi üzmediğini söyleyen Tanyeri, ‘’Yeri geldiğinde konuşulacak bir şey var ise konuşurum. Her şey yerinde ve zamanında konuşulur. İnsanın yemek yediği yerde nankörlük yapmaması lazım. Biz yemek yediğimiz yere bu güne kadar nankörlük yapmadık, yapmayız ve yaptırmayız. Her gün şehit haberleri geliyor ve bunlar da bizi çok üzüyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Tanyeri konuşmasının  sonunda, çalışmalarına verdikleri desteklerden dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ,İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan’a ve Büyükşehir Belediyesi UKOME yetkililerine teşekkür etti.

 

S PLAKALI ARAÇLARIN SIKINTILARINI BİLİYORUZ

 

Toplantıda konuşan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ise ‘’Öncelikle bu kongrenin tüm servisçi arkadaşlarımıza ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Bizler S plakalı araç sahiplerinin sıkıntılarını biliyoruz. Sıkıntıların çözümü konusunda da oda olarak gerekli çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bugün bir başka yerde de S Plakalı servisçiler kooperatifinin genel kuruludaydık. İlçemizde aynı işi yapan iki dernek olacağına aynı çatı altında birleşerek daha güçlü şekilde mücadele edilmesi gerektiğine inanıyorum. UKOME daha yeni bir kurum ancak daha yeni yeni oturuyor. Bu nedenle sıkıntılarımızın hemen çözülmesini beklememiz doğru değil.Alınan kararlar kurumlarda gecikiyor. Ancak önümüzdeki aylarda bu sıkıntıların çözüme kavuşacağına inanıyorum. Çünkü UKOME de sizlerin sıkıntılarınızı bir an önce çözüme kavuşturmak için çalışmalar yapıyor.” dedi.

 

BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLALIM

 

Kongrede hazır bulunan Yağmur Turizm Sahibi ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Akın Yılmaz ise, ‘’ Mustafa As başkanımızın da belirttiği gibi ilçemizde aynı şekilde aynı iş kolunda iki derneğin olması ileride sıkıntı olabilir. Bu kongreden önce diğer servisçiler derneği kongresinde de kontak kapatmadan söz ettiler ve kendilerine bunun yanlış olduğunu ve herkesin zarar göreceğini söyledik. Çünkü benim şirketimde henüz işyerleri ile sözleşmesi devam edenler var. Eğer onlar da aynı şekilde onlara uyup kontak kapatırsa ben onlarla hemen ilişkimi keserim. Hak aramanın da bir usulü var. Biz birlik içinde olarak aynı çatı altında doğru mücadele etmeliyiz ki hakkımızı alalım.’’ diye konuştu.

 

BİRÇOK SIKINTIYI MECLİSE TAŞIDIM

 

Yılmaz açıklamasına, ‘’Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte UKOME oluştu ancak UKOME daha yeni oturuyor. Bu işler hemen kolay olmuyor. Ben her zaman bir servisçi olarak arkadaşlarıma sorunlarınızı bana iletin, bunları mecliste dile getireyim diyorum. Bu güne kadar birçok sıkıntıyı meclise taşıdım ve çözümü konusunda çalışmalar yaptım. Bu konuda Çerkezköy Belediye başkanımız Vahap Akay’a da teşekkür ediyorum. Oda servisçilerin sıkıntılarının çözümü konusunda uğraş veriyor. Bizler büyükşehirde sizlerin hakkınızı savunuyoruz. Bizler ne kadar iyi niyetli olursak sıkıntılarımız da bir an önce çözüme kavuşur. Ve bizler de o kadar mutlu oluruz.’’ diyerek devam etti.

 

ÖNÜMÜZDEKİ YIL FİYATLAR ÇOK DAHA İYİ OLACAK

 

‘’3 yıl öncesine göre bugün ücretlerimiz iyiye gidiyor.’’ diyen Yılmaz, ‘’Daha da iyi olacak. Ancak dediğim gibi iyi niyetliliğimizi bizler de göstereceğiz. Eğer sanayiciye de iyi niyetinizi göstermezseniz sıkıntılarımız çözülemez. Çünkü henüz birçoğumuzun sözleşmesi devam ediyor. Önümüzdeki yıl fiyatlar çok daha iyi olacak ve para kazanacağız. Eğer bizler kendi aramızda anlaşamazsak herkes zarar görür. Bu nedenle birlikte hareket etmeliyiz. Hak ve hukukumuzu da iyi niyet kapsamında ve yasalar çerçevesinde aramalıyız. Yapılan bu kongrenin tüm servisçi arkadaşlarımıza ve camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10