Hırsıza mahalleliden linç girişimi

Yıldırım Beyazıt mahallesi Sema sokak üzerinde meydana gelen olayda bir eve hırsızlık iddiasıyla girdiği iddia edilen T.Y., mahalleli tarafından linç edilmek istendi. Olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken, z

Çerkezköy 26.12.2016 22:31:00 0
Hırsıza mahalleliden linç girişimi

LEVYE VE SOPALARLA SALDIRMAK İSTEDİLER

 

Önceki akşam meydana gelen olayda İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri alarma geçti. Saat 22.30 sularında bir eve hırsızlık iddiasıyla girdiği ifade edilen T.Y., mahalleli tarafından yakalanarak emniyet güçlerine haber verildi. Olay yerine polis ekiplerinin gelmesinin ardından mahalleli öfkelerine yenik düşerek ellerine aldıkları levye ve sopalarla zanlıya saldırmak istedi.

 

OLAY YERİNDEN HIZLA UZAKLAŞTIRILDI

 

Olay yerinde bulunan polis ekipleri takviye ekip isterken, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri alarma geçti. Çok sayıda polisin sevk edildiği mahallede mahalle sakinleri zanlıyı linç etmek adına emniyet güçleriyle tartıştı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği mahallede ekipler mahalle halkını sakinleştirmeye çalışırken, T.Y., ekip arabasına bindirilerek olay yerinden hızla uzaklaştırıldı.

 

GİRDİĞİ EVDE KARNINI DOYURMUŞ

 

Mahalle halkının öfkesi geçmezken, birkaç vatandaş araçlarına binerek zanlının götürüldüğü ekip arabasını takip etmek istedi. Emniyet güçlerine zor anlar yaşatan mahalleli güçlükle sakinleştirilirken, zanlı da ifadesi alınmak üzere Gazi Polis Merkezi’ne götürüldü. T.Y.’nin iddiaya göre Cumartesi gecesi Sema sokak üzerinde bulunan bir eve girerek mutfakta önce karnını doyurduğu, ardından da yatak odasına geçtiği ifade edildi.

 

AYNI EVE İKİNCİ KEZ GİRMEK İSTERKEN YAKALANDI

 

Yatak odasına girdiği esnada ev sahibi kadının uyandığı ve karşısında zanlıyı gördüğü esnada sesini çıkardığı takdirde belinden çıkardığı şiş ile kendilerine zarar vereceğini söylediği belirtildi. Paniğe kapılan zanlı evden ayrılırken, hem ev sakinleri hem de mahalleli tanıdıkları ve aynı mahallede oturduğu iddia edilen T.Y.’den şikayetçi oldular. Meydana gelen olayın üzerinden bir gün geçmeden zanlının yine aynı eve girmeye çalışırken yakalandığı ve mahalleli tarafından polise teslim edildiği öğrenildi.

 

KARAKOL ÖNÜNDE DE ÖFKE KUSTULAR

 

Mahalleli T.Y.’nin aynı mahallede birkaç kez daha hırsızlık olayına karıştığını ifade etti. Yaşanan olayın ardından Gazi Polis Merkezi önünde toplanan birkaç mahalleli polis ekiplerine öfkelerini kusmaya devam ederken güçlükle sakinleştirildiler. Olayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10