Kendileri küçük yürekleri kocaman

Tepe İlkokulu 3/D sınıfı öğrencileri, kış aylarında kuşların aç kalmamaları adına sınıf öğretmenleri Hülya Ağbayır nezaretinde hazırladıkları yemleri, Tepe Piknik Alanında bulunan

Çerkezköy 27.12.2016 21:42:00 0
Kendileri küçük yürekleri kocaman

KENDİ ELLERİYLE YEM HAZIRLADILAR

 

Kış ayının gelmesiyle birlikte dondurucu soğuk dışarıda yaşayan hayvanların hem aç kalmalarına hem de ölümlerine neden olurken, Tepe İlkokulu 3/D sınıfı öğrencileri yaptıkları örnek davranışları ile adeta gönülleri fethettiler. 31 kişilik öğrenci grubu sınıf öğretmenleri Hülya Ağbayır nezaretinde dün Tepe Piknik Alanına giderek kuşlar için kendi elleriyle yem hazırladılar.

 

TEK TEK AĞAÇLARA ASTILAR

 

Havlu kağıtlarının içinde bulunan ruloları kullanan öğrenciler önceden hazırladıkları bal, reçel ve pekmez karışımını fırça yardımıyla rulolara sürdüler. Bal, reçel ve pekmezden oluşan karışımı rulolara süren öğrenciler daha sonra hazır yemlere batırarak yemlerin rulo üzerine yapışmasını sağladılar. Her öğrenci hazırladığı yemi daha sonra kurdele yardımıyla öğretmenleri eşliğinde ağaçlara tek tek asarak kuşların aç kalmamalarını sağlamış oldular.

 

HAYAT BİLGİSİ DERSİ KAPSAMINDA YAPILDI

 

Sınıf öğretmeni Hülya Ağbayır, Hayat Bilgisi dersi kapsamında öğrencileriyle birlikte böle bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Yazın nasıl kedi ve köpekler için sokaklara su ve yiyecek bırakıyorsak, kışın da kuşların aç kalmamaları adına böle bir çalışma gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz bu yemleri hazırlarken çok mutlu oldular.” ifadelerini kullandı.  

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10