Yüceer: Türkiye rejim tehlikesi ile karşı karşıya

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, anayasa değişiklikleri ve başkanlık sistemiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Yüceer açıklamasında, '' Türkiye ciddi ve açık bir re

Tekirdağ 28.12.2016 20:43:00 0
Yüceer: Türkiye rejim tehlikesi ile karşı karşıya

İKTİDAR YOZLAŞTIRIR, MUTLAK İKTİDAR MUTLAK BİÇİMDE YOZLAŞTIRIR

 

Yüceer ‘’İngiliz düşünür LordActon’ın, ‘İktidar yozlaştırır, mutlak iktidar mutlak biçimde yozlaştırır’ sözü tarih boyunca defalarca sınanmış ve her defasında tekrar tekrar doğrulanmıştır.’’ diyerek başladığı açıklamasında, ‘’Bu tarihsel gerçek ortadayken Cumhuriyet’i kuranların canı pahasına elde edip halka verdiği milli egemenliği, tekrar halktan alıp Saray’a vermek, Türkiye’yi bilinmezin içine sokmaktır. AKP ve MHP’nin ortaklığıyla Meclis’e getirilen Başkanlık Sistemi, iktidarın mutlaklaşmasına ve dolayısıyla yozlaşmasına zemin hazırlayan bir öneridir.’’ifadelerine yer verdi.

 

ADI CUMHURİYET KENDİ SULTANLIK OLAN BİR REJİM KURULMAK İSTENMEKTEDİR

 

Yüceer, ‘’Aslında bu öneriye Başkanlık Sistemi demek bile abesle iştigaldir. Başkanlık sisteminin olmazsa olmazları denge-denetleme-fren mekanizmalarının hiçbiri AKP-MHP işbirliğiyle hazırlanan bu öneride kendine yer bulamamıştır. Aksine bu tasarıyla tüm gücün tek elde toplandığı, adı cumhuriyet kendi sultanlık olan bir rejim kurulmak istenmektedir. İradesini mutlak biçimde herkese dayatmak isteyen kişi tarihin hangi döneminde veya hangi ülkede olursa olsun otokrattır. Tirandır. ‘’ diye konuştu.

 

KURULMAK İSTENEN REJİM OTOKRASİ

 

Kurulmak istenen rejimin de tam anlamıyla otokrasi olduğunu söyleyen Yüceer, ‘’Bir başkanlık sisteminin en önemli özelliklerinden birisi açık ve net sınırlarla belirlenmiş güçlü bir kuvvetler ayrılığıdır. Kâğıt üzerinde kuvvetler ayrılığı varmış gibi gözükse de aslında bu tasarı ile getirilmek istenen sistem, fiilen kuvvetler bütünlüğüne dönüşmesi kaçınılmaz olan bir sistemdir. Böyle bir sistem değişikliğinden çıkmayacak tek şey demokrasidir. Bu sistem neredeyse bir asırdır var olan Türkiye Cumhuriyeti’ni bir tek adam rejimine dönüştürecek ve ülkeyi benzer sistemlerin uygulandığı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinin kaosuna götürecektir.’’ şeklinde konuştu.

 

TARİH BUNA İZİN VERENLERİ AFFETMEYECEKTİR

 

Yüceer açıklamasını şöyle sürdürdü: Böyle bir sistemin zulüm ve baskı ile özgürlükleri ortadan kaldırması, muhalif olan her kesimi ezmesi, ifade özgürlüğünü yok etmesi, “çoğulcu” bir demokrasi yerine çoğunlukçu bir yapı kurması, parlamenter rejimi “Tek Adam-Tek Parti” yönetimine dönüştürmesi kaçınılmazdır. Hâlihazırda tüm muhalif kesimlere karşı pervasızca uygulanan düzenli baskı gelecek rejimin yalnızca ayak sesidir. Türkiye ciddi ve açık bir rejim tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bir kişinin hırsı ve doymaz açlığı Türkiye’yi bir batağa sürüklemektedir.Tarih buna izin verenleri, koltuk değneği olanları, göz yumanları affetmeyecektir.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10