Bunu yaparlarsa Çerkezköy'de kanser vakaları ikiye katlanır

Ambardere'de yapımı planlanan termik santralle ilgili Çerkezköy halkının parti ayrımı yapmaksızın birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan MHP Eski İlçe Başkanlarından Mustafa Ordu, "Çer

Çerkezköy 28.12.2016 20:47:00 0
Bunu yaparlarsa Çerkezköy

“SADECE ÇERKEZKÖY’E ZARAR VERECEKTİR”

 

Çerkezköy’e termik santral kurulacağını yaklaşık iki yıl önce yaptığı basın açıklamasında söylediğini kaydeden Mustafa Ordu,“2014 yılında yaptığım açıklamada Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde termik santralin kurulacağını söylemiştim. Ne hikmetse o gün dönemin belediye başkanlarından, sivil toplum kuruluşlarından, siyasi parti temsilcilerinden ses çıkmamıştı. İki yıl sonraya döndüğümüzde bir termik santralin daha kurulacağını görüyoruz.” dedi. Ordu, Çerkezköy’ün yanı başında eğitim kurumlarının toplanmak istendiği yerde kurulacak olan termik santralden çıkan küllerde var olan radon gazının Çerkezköy'de var olan kanser vakalarını ikiye katlayacağını, bunun hayatın doğal akışına olduğu kadar doğanın doğallığına da büyük zarar vereceğini belirtti.

 

“UZAK YERLERE KURULMASI GEREKİYOR”

 

Termik santrallerden çıkan radon gazının tarım ve orman ürünlerinde kalıcı tahribatlara sebep olduğunu kaydeden Ordu, “ Su toprak altından çekileceği için her gün hızla azalan yer altı kaynaklarımız daha da hızlı azalacak, çıkan küllerden oluşan rotan gazı ise kanser vakalarının artışına neden olacaktır. Santralin bacalarından çıkan gazlar yağmur olarak geri dönüyor, toprağın kimyasını bozuyor. Kısacası tarımı, hayvancılığı, yaşamı ve insanı yok ediyor. Doğaya ve insan yaşantısına bu denli zarar verecek olan bir projeyi onaylamak, bölge halkına verilen bir ceza, insanımıza yapılan bir ihanettir.” dedi.

 

“DAHA ÖNCE BUNU BAŞARMIŞTIK”

 

Ordu “ Biz 2002 yılında Karlıköy’de kurulacak olan cezaevini tek başımıza, toplumu da rahatsız etmeden Ankara’daki yetkililer ile yaptığımız görüşmelerden sonra, Karlıköy’ün binlerce metrekare merasını yok etmemek pahasına kurulmamasını sağladık. 2008 yılında Tepe Emlak Konutlarından bakıldığı zaman Kızılpınar merasının bitişinde geri dönüşüm çöp tesisini kurmaya çalıştılar. Biz de basın yolu ile yaptığımız çağrı ve mücadele ile ÇTSO’da Ankara’dan 22 kişilik heyet gelip yaptığı toplantılarda bu yeri tahsis ettikleri halde bunu önlemiş olduk. Şayet bugün de partizanlık ve koltuk kaygısı gütmeden bu haklı davamızı ortak kaygımız olarak Ankara'ya anlatabilirsek, insan sağlığını birinci dereceden tehdit eden bu projenin hayata geçmesini milletçe engelleriz.” ifadelerini kullandı.

 

“ONKOLOJİ SERVİSİ ÇERKEZKÖY VE ÇORLULU HASTALARLA DOLU

 

Çerkezköy'ün yanı başında Ambardere’de yerleşim ve eğitim alanlarının yanına kurulması düşünülen termik santralin Çerkezköy’de kanseri vakalarını alevlendireceğini kaydeden Ordu, ayrıca doğum vakalarında ciddi sıkıntılar yaşanacağını ve vicdan sahibi hiçbir insanın para kazanma uğruna bu katliama kalkışamayacağını kaydetti. Ordu “ Yine bu termik santrallerden çıkan kükürtdioksit, azotoksit ve partikül madde gibi maddeler içerdikleri ağır metallerle insanların merkezi sinir sistemini etkiliyor, anormal doğumlara sebep oluyor ve gelişme ve öğrenme yeteneğini azaltıyor.” açıklamasında bulundu. Son yıllarda Çerkezköy ve Çorlu’da vefat eden insanların dörtte üçünün kanser nedeniyle erken yaşta vefat ettiğini kaydeden Ordu “ Bu konuda abarttığımı düşünenler varsa her sabah Trakya Üniversitesi Onkoloji servisine giderek oraya tedavi olmaya gelen insanların araçlarının plakalarına bakabilir. Bu insanların yarısının Çerkezköy ve Çorlu’dan geldiğini görebilirler. Bu santral bu bölgede kurulursa kanserli hasta sayımız maalesef ikiye üçe dörde katlanacaktır ki bunun adı da katliam demektir.” dedi.

 

ORDU ÖĞE’YE ÖĞÜTTE BULUNDU

 

Çerkezköy'e yapımı düşünülen termik santralle ilgili herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini kaydeden Mustafa Ordu Çerkezköy ve termik santralle ilgili her konuda birinci dereceden sorumlu kişinin AK Parti İlçe başkanı Abdullah Öğe olduğunu söyledi.AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin Çerkezköy'deki siyasi hamleleri yerinde ve zamanında yapamadığını, termik santral konusunda bile net duruş sergileyemediğini belirten Ordu,  bir taraftan eleştirdiği Öğe'ye bir taraftan da öğüt vermeyi ihmal etmedi. Ordu, “Bugün Çerkezköy’de yapılması planlanan termik santrali önlemek, başta oyları ve olurları ile onlara oy veren Çerkezköylüler adına iktidar partisi İlçe Başkanı, ana muhalefet partisi temsilcileri ve milletvekillerin birinci görevidir. Ancak iki yıldır Ak Parti ilçe başkanlığı görevini yürüten maalesef iki yıl boyunca Çerkezköy’e faydalı bir yatırım yaptırtamayan Abdullah Öğe, Çerkezköy’e kurulması planlanan termik santrali önlemesi gereken en önemli isimken bunu da başaramamıştır.” dedi.

 

“GAZETE ÇALIŞANLARI MI? ÖĞE Mİ YAPIYOR?”

 

Ordu “ AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe, basını da arkasına alarak milletin geleceğine, sağlına yönelik bu toplumsal olayda Çerkezköy halkı ile kol kola omuz omuza olması lazımken maalesef kaçak güreşmeyi tercih etmektedir. İlçe Başkanı Öğe, kendi yayın organına ‘haber değeri yok’ diyerek, toplumun faydasına olan olayları siyasi sebeplerle görmezden gelmektedir. Yerel gazetenin editörlüğünü gazete çalışanları mı, yoksa Abdullah Öğe mi yapıyor? Benim kendisine tavsiyem herkesin kendi mecrasında işini en iyi şekilde yapmasıdır. Bugün halen şansınız varken çıkın meydana ve Çerkezköy halkı ile tıpkı 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde olduğu gibi el ele omuz omuza parti ayrımı yapmaksızın ‘Biz Çerkezköy'de Termik Santral İstemiyoruz’deyin.” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10