Yüceer: Hükümet zararı karşılayacak mı?

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy ve Veliköy Organize Sanayi Bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerini Meclis gündemine taşıdı. Yaşanan bu elektrik kesintilerinin 21. Yüzyıl Türk

Tekirdağ 3.01.2017 21:50:00 0
Yüceer: Hükümet zararı karşılayacak mı?

OSB’LERDE KRİZ

 

Yüceer, yeni yıldan önce Türkiye’nin birçok yerinde yaşanan elektrik kesintisinin özellikle Organize Sanayi Bölgelerinde kriz yarattığını, dünyanın birçok bölgesine ihraç ürün gönderen Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesive Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nin de elektrik kesintilerinden etkilendiğini kaydetti.

 

ZARAR ÇOK BÜYÜK

 

Adapazarı’ndaki enerji iletim hatlarındaki arızadan dolayı ÇOSB’deki 242  fabrikanın günlerce üretim yapamadığının söyleyen Yüceer, ‘’ Veliköy OSB’de de kesintiler yüzünden 70’e yakın fabrikada üretim durmuştur. Fabrikalarda üç gün boyunca sadece gece vardiyaları çalışmıştır. Elektrik kesintisi nedeniyle ÇOSB’deki 242 fabrikanın günlük 200 Milyon TL zarar ettiği belirtilmektedir” dedi.

 

TEİAŞ AÇIKLAMASINDA SÖZ ETTİĞİ ULUSAL KAYNAKLI SORUN NEDİR?

 

Enerji dağıtımı yapan TEİAŞ’ın ise ulusal kaynaklı bir sorun yaşandığı için elektrik verilemediği yönünde açıklama yaptığını kaydeden Yüceer, Bakan Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: Elektrik kesintileri nedeniyle Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde ve Veliköy Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların yapamadığı üretimin ekonomik maliyeti nedir? Söz konusu zararın karşılanması yönünde Hükümetiniz bir çalışma yapacak mıdır? Organize Sanayi Bölgelerinde kriz yaratan elektrik kesintisinin nedeni nedir? Büyük çaplı elektrik kesintisi yaşanmaması için alınan önlemler nelerdir? TEİAŞ açıklamasında söz ettiği ulusal kaynaklı sorun nedir? Elektrik üretim ve iletim hatlarını kontrol eden sistemlere yönelik sızma girişimi tespit edildiği,  Türkiye’nin ulusal elektrik şebekesinde büyük bir sabotaj hazırlığının olduğu iddiaları doğru mudur? Sızma girişimi kimler tarafından yapılmaktadır? Kaynağı belli midir?

 

Çerkezköy Haber


0282 726 91 91
0282 747 65 10