Fevzipaşa İlkokulundan iki anlamlı proje

Fevzipaşa İlkokulu tarafından ihtiyaç sahibi öğrenci, veli ve mahalleli için ''Sırada kıyafet'' projesi ile Doğu Anadolu bölgesinde belirlenen 10 köy okulu için ''Oyuncak kumba

Çerkezköy 3.01.2017 21:57:00 0
Fevzipaşa İlkokulundan iki anlamlı proje

KÜÇÜKTEN BÜYÜĞE HER ÇEŞİT KIYAFET BULUNUYOR

 

Sene başında hayata geçirilen ‘’Sırada kıyafet’’ projesi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Hakan Asma, “Okul olarak birçok projeye imza attık. Okullar Hayat bulsun projesi kapsamında sırada kıyafet projesini hayata geçirdik. Velilerimizden kullanmadıkları ve yıpranmamış kıyafetleri talep ettik. İhtiyaç sahiplerini belirleyerek küçükten büyük bedenlere kadar kıyafet topladık.” dedi.

 

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILACAK

 

İsteyen tüm vatandaşların kullanmadıkları ve yıpranmamış kıyafetleri okula getirebileceklerini sözlerine ekleyen Asma, “Bu projemiz yıl sonuna kadar devam edecek. Okulumuzda 200 ihtiyaç sahibi öğrenci belirlendi. Öğretmenlerimiz ellerindeki listelerle öğrencilerimize, velilerine, akrabalarına ve komşularına kadar kıyafetleri teslim edecekler. Kıyafetleri kullanılmayan bir sınıfımızda sergiliyoruz. İsteyen veli ve mahalle sakinlerimiz sıfır kıyafet de getirebilirler. Diğer yandan bu projemiz Fevzipaşa mahallesini kapsıyor ve tüm ihtiyaç sahiplerine giysileri dağıtacağız.” diye konuştu.

 

OYUNCAK VE KİTAP TOPLANIYOR

 

Oyuncak Kumbara projesi hakkında bilgi veren Okul Müdür Yardımcısı Öznur Köse ise yaptığı konuşmada, “Anasınıfı öğrencilerimiz ile oluşturduğumuz oyuncak kumbara projesi ile Doğu Anadolu bölgesinde eğitim gören öğrenciler için oyuncak ve kitap toplamayı amaçlıyoruz. Veli ve vatandaşlarımızdan kullanmadıkları fakat eskimeyen oyuncak ve kitapları talep ediyoruz. İsteyenler yeni sıfır oyuncak ve kitap da bağışlayabilirler.” ifadelerini kullandı.

 

TÜM ÇERKEZKÖY’Ü BU HAREKETE DAVET EDİYORUZ

 

Toplanan yardımları Doğu Anadolu bölgesinde belirlenen 10 köy okuluna göndereceklerini ifade eden Köse, “Başlattığımız proje ile öğrencilerimize paylaşmayı, yardımlaşmayı ve sorumluluk bilincini aşılamayı amaçlıyoruz. Toplanan oyuncak ve kitapları parça parça paketleyip göndereceğiz. Tüm Çerkezköy halkımızı bu harekete davet ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10