Engellilere 500 TL aylık yardım

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Ocak ayı Meclis toplantıları Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığında yapılan ikinci oturum ile tamamlandı. Gündem maddeleri arasında Çerkezköy Belediyesi tarafÄ?

Çerkezköy 4.01.2017 20:51:00 0
Engellilere 500 TL aylık yardım

ENGELLİRE 500 TL AYLIK YARDIM

 

Açılış ve yoklama ile başlayan Belediye Meclis toplantısında ilk olarak Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen 2017 yılında engellilere belediye kanununa göre yardım yapılması talebi görüşüldü. Yapılan bilgilendirmede “ İlçemizde ikamet eden bedensel ve zihinsel rahatsızlığı olan kendi ihtiyaçlarını karşılamada sıkıntısı bulunan 2006-2016 yılları arasında yardım alan bu kişilere yardımın 2017 mali yılında da devam edilmesi, 2017 mali yılında ilçede ikamet eden doktor raporuyla en az yüzde 40 özürlü olduğunu ispat eden engellilere belediye kanununa göre belediye bütçesinin ilgili harcama kaleminde ödenek olduğundan aylık kişi başı 500 TL yardım yapılması, yardım şartlarının belirlenmesinde de Belediye Başkanı ve Belediye encümenine yetki verilmesine karar verilmiştir.” ifadeleri yer aldı. Komisyon raporu doğrultusunda gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Gündemin ikinci maddesinde ise İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilen Çerkezköy Belediyesi sınırları içersinde bulunan 240 ada 58 parselde bulunan 3 bin 152 metrekarelik alanın TESKİ’ye devri konusu karara bağlandı.Komisyonun aldığı kararda “ 6360 sayılı kanun hükümlerince Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olmak sebebiyle, Tekirdağ Valiliği il devir ve paylaştırma komisyonunun 5 Kasım 2013 tarih ve 298 sayılı kararında sehven Çerkezköy İstasyon Mahallesi 136 ada 2 parsel 7 bin 930 metrekare mezbaa yerinin ada parsel numaraları mükerrer olarak yazıldığından su terfi merkezi yeri olan İstasyon Mahallesi 240 ada 58 parselde 3 bin 152 metrekare yerde tapu devri yapılamamıştır. Bu doğrultuda İstasyon Mahallesi 240 ada 58 parsel 3 bin 152 metrekare su terfi merkezi olan yerin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon idaresine bedelsiz olarak devir edilmesine komisyonumuzca oy birliği ile karar verilmiştir.” ifadeleri yer aldı. Komisyonun aldığı oy birliği kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.

 

MECLİS 1 ŞUBAT’TA TOPLANACAK

 

İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilen Çerkezköy İlçe sınırları içersinde muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışı komisyonca oy birliği ile kararı çıkarken, mecliste ilgili gündem maddesi hakkında oy birliği ile kararı aldı. Gündemin son maddesinde İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilen TREDAŞ’ ın Çerkezköy ilçesi trafo yerlerine ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği karara bağlandı. Komisyon raporu ile ilgili yapılan bilgilendirmede “ Fevzipaşa Mahallesi sınırları içersinde Namık Kemal bulvarının kuzeyinde kalan park alanında, Fevzipaşa Mahallesi Kamelya Sokak ve Kulalar Sokak üzerinde yer alan park alanında, Gazi Osman Paşa Mahallesi sınırları içersinde bulunan Başarır Sokak ve Torun sokak üzerinde yer alan park alanında, Kızılpınar Mahallesi sınırları içersinde 689 ve 158 adanın güneyinde kalan park alanında ve Kızılpınar Mahallesi Keskin Sokak üzerinde yer alan park alanında olmak üzere toplam sekiz adet trafo lejantının işlenmesine ait 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği ve ekleri komisyonca oy birliği ile kabul edilmiştir.” ifadeleri yer aldı. Komisyon raporu doğrultusunda gündem maddesi meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Alınan kararların Çerkezköy için hayırlı olması temennisinde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Şubat ayı meclis toplantısının 1 Şubat Çarşamba günü saat 15.00’de yapılacağını kaydetti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10