Kılıçdaroğlu kılıcı çekti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Törenine katılmak üzere dün Tekirdağ'a geldi. Kılıçdaroğlu, 

Tekirdağ 5.01.2017 20:57:00 0
Kılıçdaroğlu kılıcı çekti

Süleymanpaşa Atatürk Spor Salonu’nda dün saat 13:00’da başlayan Toplu Açılış ve Temel Atma törenine Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ milletvekilleri Faik Öztrak, Candan Yüceer, Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve diğer ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

BU ÜLKEDE METRONUN TEMELİNİ ATAN PARTİ CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR

 

Toplu Açılış ve Temel Atma töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör saldırılarından anayasa değişiklik tartışmalarına kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, ‘’ Tekirdağ’dayız ve Belediye Başkanlarımızın başarılarını hep birlikte izledik. Hep şunu söylerlerdi, ‘Yerel yönetimleri CHP’liler bilmez’ . Herkes şunu çok iyi bilsin, bu ülkede metronun temelini atan parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Herkes şunu çok iyi bilsin, Ankara ve İstanbul’da havlu atıp metro yatırımlarını yapamadığı için, Ulaştırma Bakanlığının ben yapacağım dediği yatırımları Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri gerçekleştirememiştir. Ama bizim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız metro yatırımlarını kendi parasıyla yapmıştır. İstanbul’un üçte bir fiyatına yapmıştır. ‘’ dedi.

 

TEKİRDAĞ’DA ASGARİ ÜCRET NET EN AZ 2 BİN LİRA

 

Asgari ücretle ilgili de açıklamalarda bulunan CHP lideri, ‘’Seçimlerde söyledik, ‘Asgari ücret net bin 500 lira’ olacak dedik. ‘Yapamazsınız’ dediler sonra kopya çektiler, ‘Bin 300 lira yapacağız’ dediler. Bakın, Tekirdağ’da asgari ücret net en az 2 bin lira. Bizim bütün belediyelerimizde doğu, batı, güney, kuzey bütün belediyelerimizde asgari ücret net en az bin 500 liradır ve dolayısıyla verdiğimiz sözü sonuna kadar tuttuk. Onlar verdikleri sözü tutmadılar, tutamazlar da. Çünkü Türkiye’yi yönetemiyorlar, yönetme kapasitelerini kaybettiler.’’dedi.

 

İZİN VERMEYECEĞİZ

 

Konuşmasına anayasa değişiklik tartışmalarına yer vererek devam eden Kılıçdaroğlu, ‘’Diyorlar ki, propaganda yapıyorlar, ‘Başkanlık gelirse her şey düzelir’. İki yıldır fiili başkanlık var, iki yılda ne düzeldi? Terör mü azaldı? Hayır. Türk lirası değer mi kazandı? Hayır. Ekonomi güllük gülistanlık mı? Hayır. İşsizlik mi azaldı? Hayır. Şunu unutmayın değerli arkadaşlarım, her darbe sonrası darbeciler hukuk değişikliği yaparak, yani anayasayı değiştirerek kendi geleceklerini güvence altına alırlar. Anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanına 15 Anayasa Mahkemesi üyesinin 12’sini atama yetkisi veriliyor. 15 üyeden 12’sini Cumhurbaşkanı atayacak. 17 – 25 Aralık olayı gündeme geldiğinde kendi atadığı hakimlerin önüne çıkacak. O hakimler ki Erdoğan’ın önünde el pençe divan duran hakimler. Buna izin verecek miyiz? İzin verecek miyiz? Elbette izin vermeyeceğiz. Elbette direneceğiz. Elbette mücadele edeceğiz.’’ dedi.

 

CEPLERİNİ DOLDURDULAR TÜRKİYE’Yİ TERÖR BATAĞINA ÇEVİRDİLER

 

Türkiye’nin bir terör batağı içinde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘’2002’yi düşünün, terör örgütünün başı yakalanmış getirilmiş ve İmralı’ya hapsedilmişti, terör bitmişti. 15 yılda Türkiye terör batağının içinde. Her vatandaşıma soruyorum, kime oy verirse versin bu ülkede yaşıyorsa elini vicdanına koyacak ve şu sorunun cevabını arayacak: 15 yılda ne oldu da Türkiye bir terör batağına saplandı? Ve 15 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor, hangi siyasi parti yönetiyor? Ceplerini doldurdular Türkiye’yi terör batağına çevirdiler. Bunun hesabını sormak zorundayız. Bunun hesabını sormadığımız takdirde Türkiye’yi aydınlığa ulaştıramayız. Ne olduğunu biliyoruz, neleri yaptıklarını da biliyoruz. Eskiden bir PKK terörü vardı, şimdi FETÖ terörü çıktı, şimdi IŞİD terörü çıktı, şimdi El Nusra terörü çıktı. Kim Türkiye’yi bu terör bataklığının içine soktu? Bunu her vatandaşımın kendi vicdanına sorması lazım.’’ dedi.

 

ŞEHİTLER BİZİM ŞEHİDİMİZDİR, ŞEHİTLER ARASINDA AYRIM OLMAZ

 

Kılıçdaroğlu, ‘’Ve daha acısı Sevgili Tekirdağlılar, şehitlerimiz arasında ayrım yaptılar.’’ dediği konuşmasında, ‘’15 Temmuz şehitleri ayrı, diğer şehitler ayrı. Bunu söylediğim zaman “Doğru söylemiyorsunuz” diyorlardı. Rakam rakam, madde madde önlerine koyduk. Şimdi sesleri çıkmıyor. Buradan sesleniyorum, Sayın Binali Yıldırım’a sesleniyorum, Başbakanlık koltuğunda oturuyorsun, şehitler arasında ayrım olmaz. Şehitler bizim şehidimizdir. Şehitler bu ülkenin şehitleridir. Şehidin 15 Temmuz’u, 25 Temmuz’u olmaz. Dağda PKK’ya karşı eksi 35 derecede mücadele edip şehit düşen de bizim şehidimizdir, 15 Temmuz’da darbeye karşı direnen şehidimiz de bizim şehidimizdir. Şehitler arasında ayrım olmaz.’’ ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10