Çerkezköy rampada kaldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günler öncesinden yaptığı uyarılara rağmen, yoğun kar yağışının etkili olduğu Çerkezköy'de, Tepe yolunun yanı sıra tüm cadde ve sokak

Çerkezköy 6.01.2017 17:06:00 0
Çerkezköy rampada kaldı

ÇERKEZKÖY KAR’A TESLİM OLDU

 

Yağan yağmurun ardından başlayan kar yağışı Çerkezköy’ü etkisi altına aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günler öncesinden şiddetli kar yağışı olacağına dair uyarılar yapılmıştı. Etkisini artırarak devam eden kar yağışı ana arterler başta olmak üzere ara sokaklarda da sürücülere zor anlar yaşattı.

 

EMNİYET GÜÇLERİ ALARMA GEÇTİ

 

Yollarda meydana gelen buzlanmalardan dolayı başta çevre yolu olmak üzere Cengiz Topel Caddesi, Atatürk caddesi, Hayri Batur Caddesi, Hükümet Caddesi, Öztrak caddesi, Malkoçoğlu caddesi, Fevzipaşa caddesi ve B/S/H kavşağında trafik felç oldu. Taksilerin yanı sıra birçok kamyon ve TIR yollarda kaldı. Kar yağışının başlamasıyla birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri alarma geçerken, tüm cadde ve sokaklarda araç yollarının açılması için çaba sarf etti.

 

İSTANBUL İSTİKAMETİNE TRAFİK KAPATILDI

 

Çevre yolunda da rampayı çıkamayan araç ve TIR’lar ters yönden geri gelmeye başlayınca araç yolu trafiğe kapandı. Karayollarına ait tuzlama aracı bir kere tuzlama yapmasının ardından araçta bulunan tuzun bitmesi üzerine Saray’a giderek tuz takviyesi yaptı. Çevre yolunda araçların yolda kalmasının yanı sıra meydana gelen maddi hasarlı kazalardan dolayı yol trafiğe kapanırken, tugay kavşağından İstanbul istikametin araç yolu trafiğe kapatıldı. B/S/H kavşağı ve Kızılpınar yolu üzerinde de yaşanan olumsuzluklardan dolayı TIR devrildi.

 

METEOROLOJİ BAĞIRDI YETKİLİLER SAĞIR KALDI

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günler öncesinden bağırmasına rağmen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Çerkezköy Belediyesi deyim yerindeyse sağır kaldı. Kar yağışının etkisini artırması işçilerin fabrikadan çıkış saatine denk gelirken, birçok çalışan fabrikada kaldı. Birçok vatandaş Wharsapp ihbar hattının yanı sıra sosyal medya üzerinden de tepki mesajları gönderirken, araçların yollarda mahsur kalmasından dolayı evlerine yürüyerek gitmek zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

 

SÜREKLİ OLARAK TUZLAMA ARACI İSTEDİLER

 

Emniyet güçleri tüm cadde ve sokaklarda görev alarak trafik akışını rahatlatmak için çaba harcarken, belediye ekipleri de tuzlama çalışması için gerekli çalışmalarını başlattı. Araç sürücüleri kadar vatandaşlarda yollarda sıkıntı yaşarken, emniyet güçleri sürekli olarak bulundukları cadde ve sokaklara tuzlama aracı isteyerek yolları trafiğe açtırmaya çalıştı. Kar yağışı gece boyunca etkisini artırarak devam etti.

 

ÇOSB TAM NOT ALDI

 

Diğer yandan yağan yağmurun ardından kar yağışı başlamadan önce Çerkezköy Organize Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından erken alınan önlemler sayesinde yolların tamamı sorunsuz bir şekilde trafiğe açık durumda oldu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN - Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10