Kapaklı Belediyesi'nin karla sınavı

Son yılların en yoğun kar yağışının yaşandığı Kapaklı, adeta beyaz bir örtüye büründü. Şehir merkezinde yer yer 20 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, Kapaklı'da kartpostall?

Kapaklı 8.01.2017 22:06:00 0
Kapaklı Belediyesi

“24 SAAT ESASINA GÖRE ÇALIŞTIK”

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da Cuma gecesi etkisini artıran kar yağışının ardından, karla mücadele ekiplerinin şehir merkezindeki çalışmalarını yerinde inceledi. Yol tuzlama çalışmalarının 24 saat esasına göre aralıksız bir şekilde sürdüğünü kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Cuma akşamı ilçemizi etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle Bahçelievler Mahalleri, Vatan Caddesi, Pınar Bulvarı, Volkan Caddesi, Yaşar Doğu Caddesi, İnönü Mahallesi ve tüm mahallerimizde çalışmalar gerçekleştirdik. Karla kaplanan yollarda 1 greyder, 1 kar küreme tuzlama aracı, 3 kepçe, 3 adet 4x4 pikap araç, 50 fen işleri personeli ile tuzlama ve kar temizleme çalışması yapıldı. Ayrıca karla mücadele ekiplerimiz yollarda mağdur kalan vatandaşlarımızı da gece boyunca kurtarma çalışması yaptı.” dedi.

 

“HERHANGİ BİR SORUN YOK”

 

İlçede buzlanma olan cadde ve sokaklarda ise tuzlama çalışmalarının kesintisiz bir şekilde sürdüğünü kaydeden Mandalı “ Cuma gününden itibaren ilçemizi etkisi altına alan kar yağışının ardından özellikle fabrika servis güzergahlarında ve ana caddelerde ciddi anlamda çalışmalar gerçekleştirdik. Ayrıca Pınarça, Karaağaç, Karlı, Yanıkağıl ve Uzunhacı mahallerinde kapanan yolları Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen araçlarımız kısa bir süre içersinde açtı. Cadde ve sokaklarımızda oluşan buzlanma, tuzlama çalışmaları ile ortadan kaldırıldı. Kapaklı’da şu an trafikte herhangi bir sorun yaşanmamaktadır.” diye konuştu.

 

“SOKAK HAYVANLARINI DA UNUTMADIK”

 

İlçede devam eden kış şartlarında sokaktaki hayvanları da unutmadıklarını kaydeden Mandalı “ Beslenmeleri için mesire alanlarında ve diğer alanlarda bıraktığımız kaplarda mamaları kontrol ederek sayısını artırdık. Kazak gölünde kuğu ve ördekleri de unutmadık. Yem dağıtımlarını aksatman gerçekleştiriyoruz ve sağlık durumlarını da yerinde kontrol ediyoruz.” dedi.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10