Çerkezköylülük bilinci için ilk adım atıldı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, önceki  gün, Çerkezköy'de faaliyet gösteren hemşeri derneklerinin yöneticilerini akşam yemeğinde ağırladı. Vahap Akay, yemekte yaptığı konuşmas?

Çerkezköy 10.01.2017 21:39:00 0
Çerkezköylülük bilinci için ilk adım atıldı

ÖNERİ VE GÖRÜŞ ALMAK İSTEDİ

 

Golden Palas Otel’de düzenlenen toplantının ana amacının tüm hemşeri derneklerinin Başkan ve Yönetimlerinin bu konu ile ilgili düşünce, fikir ve önerilerini almak olduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu konuyla ilgili tüm arkadaşlarımız fikir, düşünce, öneri ve görüşlerini bizler ile paylaşırsa ortaya güzel sonuçlar çıkacağına inanıyorum.” dedi. Zaman zaman Çerkezköy dışındaki oluşum ve derneklerin Çerkezköy’de bu tür organizasyonlar düzenlemek istediklerini fakat kendisinin bu olaya soğuk baktığını belirten Başkan Akay, “Bu tür organizasyonları bizim burada bulunan derneklerimiz de yapabilirler. Bir Erzurumlular, Ordulular veya başka bir ilimizin hemşeri derneği bu tür organizasyonları pekala yapabilecek potansiyeli var. Eğer bu konudaki düşünce ve fikirlerinizi paylaşırsanız yapacağımız festival daha güzel olur ve amacına ulaşır.” diye konuştu.

 

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

 

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aydın Şanlı söz alarak, düzenlediği toplantı organizasyonu için Akay’a teşekkür ederek, Çerkezköy’e katkı sunacak her türlü projeye destek vermeye ve oluşum içinde olmaya hazır olduklarını belirtti.

 

SALON SIKINTISI VAR

 

Çerkezköy’de  büyük organizasyonları yapacak yeterli büyüklükte salon almadığını belirten Çerkezköy Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aydın Şanlı, en az 5 bin kapasiteli bir sosyal tesisin Çerkezköy’e kazandırılması gerektiğini belirttikten sonra, zaman zaman derneklerin düzenlediği kermesler için de yer sıkıntısı yaşandığını belirterek, Belediye Başkanlarının bu konulara eğilmesi gerektiği üzerinde durdu.

 

BÜYÜK YARAR SAĞLAR

 

Çerkezköy Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aydın Şanlı’nın ardından söz alan Çerkezköy Ordulular Dernek Başkanı Beytullah Coşkun ise kendisinin 18 yıldır Çerkezköy’de ikamet ettiğini ve ilk defa bir Belediye Başkanının Çerkezköy’de bulunan hemşeri derneklerini bir araya getirdiğini belirterek, “Çerkezköy’de de ülkemizin her vilayetinden insanlarımız yaşıyor. Neden İstanbul’daki Feshane Günleri gibi bir festival düzenlenmesin? Kendi kültürümüzü yaşatmak, kendi yöremizin ürünlerini ve yemeklerini burada yaşayan diğer insanlara tanıtmak için bu tür organizasyonların olmasını destekliyoruz. Küçük ölçekli de olsa bu tür organizasyonların başlamasında büyük yarar var diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

 

GEÇ KALINMIŞ BİR PROJE

 

Çerkezköy’de her ilden insanlarımızın yaşadığını vurgulayan Çerkezköy Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu da toplantı için Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür ettikten sonra “Bana kalırsa bu tür bir proje geç kalınmış bir proje. Yöresel ve kültürel zenginliklerimizin Çerkezköy’de sergilenmesi, diğer yörelerimizin insanlarına tanıtılması son derece yerinde bir düşünce. İnşallah zaman ile bu organizasyon geleneksel hale gelir.” açıklamasında bulundu.

 

FESHANE GÜNLERİ NEDEN ÇERKEZKÖY’DE OLMASIN?

 

Hemşeri derneklerini bir araya getirdiği için Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden Genç  Erzurumlular Dernek Başkanı İlyas Akın ise böyle bir organizasyonun olmasının çok iyi bir düşünce olduğunu, İstanbul’daki Feshane Günleri’nin Çerkezköy’de de kurulmaması için bir neden olmadığını belirterek, “Kapalı Otopark’ın üzerinde her derneğe 2-3 gün verilir ve arkasından Belediyemiz tarafından bir halk konseri düzenlenirse Çerkezköylülük bilincinin pekişmesine katkı sağlanır. Bunun için bir Komisyon kurulmasının ve hazırlıklara başlanılmasını öneriyorum.” dedi.

 

TAM DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

 

Düzenlenecek organizasyonda 2-3 dernek yerine toplu stant açılmasını öneren Çerkezköy Malatyalılar Dernek Başkanı Mehmet Keleş ise bu sayede kaynaşmasın ve dayanışmanın daha güzel olacağına vurgu yaparak, Çerkezköy Malatyalılar derneği olarak düzenlenecek böyle bir organizasyona tam destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

 

ENTEGRASYONA KATKI SAĞLAR

 

Bu tür bir festival veya organizasyon düzenlenmesinin Çerkezköy’ün entegrasyonuna katkı sağlayacağına inandığını belirten Çerkezköy Erzurumlular Dernek Başkanı Edip Nurettin Akın da, “Kültür alışverişi yaparsak, yöresel ürünlerimizi ve kültürel zenginliklerimizi tanıtırsak bence yerinde olur. İlerleyen yıllarda ilçemize bir Kültür Merkezi yapılırsa bu tür organizasyonlar orada yapılabilir.” dedi.

 

ÇERKEZKÖY ÇOK ZENGİN BİR İLÇE

 

Çerkezköy’de her yöreden insan olduğunu ve bu nedenle çok zengin bir ilçe olduğunu belirten Muş Vartolular Dernek Başkanı Hüseyin Özmen ise “Bu zenginliği pekiştirmek, diğer yörelerin insanları ile kaynaşmak için bir şeyler yapmak lazım. Ben yer konusunun sıkıntı olacağına inanıyorum. Eğer bunu çözersek güzel bir organizasyon ortaya çıkar.” açıklamasını yaptı.

 

GELİR ELDE EDİLİRSE HAYIR İŞLERİNDE KULLANILSIN

 

Düzenlenmesi planlanan festivalden bir gelir elde edilmesi durumunda bu gelirin öğrenci okutulması, ihtiyaç sahibi kimselere yardım gibi hayır işlerinde kullanılmasını isteyen Hayrabolulular Dernek Başkanı Ömer Sevil, düzenlenen toplantı için Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür etti.

 

ÖNEMLİ KATKI SAĞLAR

 

Vizeliler Dernek Başkanı Eşref Kahraman ise “İnşallah bu yaz bizlerin desteği ile Belediye Başkanımız bu organizasyonu düzenler ve burada yaşayan insanların kaynaşmasına önemli bir katkıda bulunur. Derneklerimiz inşallah daha sosyal etkinlikler ile bir araya gelerek, ilçemizdeki hemşericilik bilincinin gelişmesine katkıda bulunurlar.” ifadelerini kullandı.

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Toplantıda konuşan Vezirköprülüler Derneği Başkanı Dursun Yıldız ve Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı Emrullah Ataçay da düzenlenen toplantı için Başkan Vahap Akay’a teşekkür ettiler ve düzenlenecek organizasyon veya festivalin Çerkezköy’e önemli katkılar sağlayacaklarına inandıklarını belirttiler.Hemşeri derneklerinin Çerkezköy’de bir festival için bir araya gelecek olmasından dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Çerkezköy Samsunlular Derneği Başkanı Enver Bayram da Samsunlular Derneği olarak her türlü destek ve katkıyı vermeye hazır olduklarını belirtti.

 

ASTSUBAY LOJMANLARINDA SONA GELİNDİ

 

Dernek Başkanlarının olumlu görüşlerinin ardından Başkan Akay, toplantıya girmeden Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ile görüştüğünü ve Köprülü’nün bugün Milli Savunma Bakanı ile TBMM’de görüştüğünü ve Astsubay Lojmanları konusunun çözüme kavuşmak üzere olduğunu Bakan Beyin Emre Köprülü’ye ilettiğini belirterek, “Çerkezköy’de yer sıkıntısı olduğuna katılıyorum. Çerkezköy’de maalesef etkinlik alanı denilecek bir yer yok. Onu bırakın çocuklarımız resmi bayramları Belediyemiz önündeki dönel kavşakta kutluyorlar. Hazırladıkları gösterileri vatandaşlarımızın büyük kısmı izleyemiyor bile. ‘’ dedi.

 

ETKİNLİK ALANI YAPACAĞIZ

 

Biz Astsubay Lojmanlarının olduğu 8 dönümlük alanı devir aldığımızda orayı yıkacağız ve orada bir etkinlik alanı yapacağız. Belki bu seneye yetişmez ama 2018’deki festivali orada yaparız. Bu sene nerede yapabiliriz, neresi uygun olur, bu konuda kurulacak olan Komisyon çalışmasını yapsın ve fikirler ortaya çıksın. Ondan sonra kararı verelim. Ayrıca zamanlama da ramazan ayı öncesi veya sonrası mı olur, yoksa içinde mi olur, bu konuda tartışılsın” dedi.

 

ORGANİZASYON TERTİP  KOMİTESİ OLUŞTURULDU

 

Akay’ın konuşmasının ardından Organizasyon Tertip Komitesi oluşturulurken, Komisyonda Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu, Erzurumlular Dernek Başkanı Edip Nurettin Akın, Malatyalılar Dernek Başkanı Mehmet Keleş, Çerkezköy Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aydın Şanlı, Genç Erzurumlular Dernek Başkanı İlyas Akın ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Ümit zengin yer aldı. Toplantıya katılan Dernek Başkanları bu yıl ilki düzenlenecek olan festivalin Ramazan ayı içerisinde düzenlenmesi yönünde görüş bildirirken, yer konusunda da Eski Otogar Alanı ön plana çıktı. Komisyonun yapacağı toplantıların ardından festivalin tarihi, yeri ve içerisindeki etkinlikler daha sonra kamuoyuna açıklanacak.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10