Hükümet Caddesi'ne 400 bin TL'lik ek yatırım

Hükümet Caddesi üzerinde yapımı devam eden yeni köprü çalışmalarını incelemek üzere Çerkezköy'e gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, köprünün Şubat ay

Çerkezköy 11.01.2017 19:58:00 0
Hükümet Caddesi

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİLER

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, birim müdürleriyle birlikte Çerkezköy’e gelerek Hükümet Caddesi’nde yapımı devam eden köprü çalışmalarını yerinde inceledi. Kadir Albayrak ve ekibine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş de eşlik etti.

 

ŞUBAT’IN SONUNDA HİZMETE AÇILACAK

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, “Köprü DSİ tarafından tamamlandıktan sonra biz de büyükşehir olarak burada yapmamız gereken çalışmaları tamamlayacağız. TESKİ’nin burada 270 metre ana isale boru hattı çalışması var. Yeni kaliteli bir boru kullanıp 20-25 gün içerisinde bitireceğiz. Bir yanda da Fen İşleri Daire Başkanlığı gerekli çalışmalarını yürütecek. Çalışmalar kapsamında güzel bir kavşak düzenlemesi de yapacağız. Hava şartları düzeldiği anda en geç Şubat ayının 20-25’i arasında çalışmalarımız bitmiş olacak.” dedi.

 

700’LÜK HAT DÖŞENİYOR

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise yaptığı bilgilendirmede, “Köprü çoktan açılırdı ancak TESKİ tarafından ek 400 bin TL’lik bir yatırımı daha olacak. Çerkezköy’ün eski 800’lük hattı buradan geçiyor. Bu hat inşaat yapılmışken önümüzdeki sene bir daha kazı olmasın diye Büyükşehir Belediyesi TESKİ ihaleye çıktı ve şu anda burada 400 bin TL’lik ek yatırım var. Dupdil boru kullanılacak ve 700’lük hattı döşüyoruz.” diye konuştu.

 

BİRAZ DAHA ÇİLE ÇEKECEĞİZ

 

İçme suyu hattının yenilenmesinin ardından bir daha bu bölgeye dokunulmayacağını sözlerine ekleyen Akay, “700’lük hat alınacak, Öztrak caddesi başına kadar bağlanacak. Yapılan çalışmalara ilaveten teskinin 400 bin TL’lik bir yatırımı daha olmuş olacak. Ciddi bir yatırım. Muhtemelen bu köprüyü 10 Şubat gibi teslim edecekler ve bu arada biraz daha çile çekeceğiz. Bizlere anlayış gösteren Çerkezköy halkımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

EN BÜYÜK HEDEFİMİZ İÇME SUYU HATTINI YENİLEMEK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, gelecek günlerde en büyük hedeflerinin Çerkezköy’ün içme suyu hattını yenilemek olduğunu ifade ederek, yaptığı incelemenin ardından Çerkezköy’den ayrıldı.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10