Yüceer, neden ''Hayır'' dediğini anlattı

''Anayasa'ya Neden Hayır Diyoruz''kampanyası başlatan CHP'li kadın milletvekilleri, sosyal medya hesaplarından Anayasa'ya neden hayır dediklerine yönelik videolar paylaştı. Başl

Tekirdağ 12.01.2017 19:10:00 0
Yüceer, neden

DİKTATÖRLÜĞE DÖNÜŞTÜRÜLMEK İSTENİYOR

 

CHP’li Kadın vekiller sosyal medya hesaplarından paylaştıkları videolarla, Anayasa’ya neden hayır denilmesi gerektiğini anlatıyor.  Kampanyaya destek veren Yüceer, kendi videosunu sosyal medya hesaplarından paylaştı. CHP’li Yüceer, bundan tam 93 yıl önce kurulan Cumhuriyet’in tam bağımsız bir Türkiye’yi,  kadın erkek eşit haklara sahip olduğu çağdaş bir ulusu, onurlu yurttaşlığı, insanın insanca yaşayabilmesini, bir kişinin veya zümrenin değil milletin egemenliğini temsil ettiğini söyledi. Yüceer, Cumhuriyet’in,  Saray’da pişen, MHP Lideri Bahçeli tarafından servis edilen, AKP milletvekillerinin boş kağıda attıkları imzalarıyla getirilen Anayasa teklifi ile tek adam rejimine, sultanlığa, diktatörlüğe dönüştürülmek istendiğini ifade etti.

 

ZULME GEÇİT VERMEYECEKTİR

 

Yüceer açıklamalarının devamında ise, ‘’İstiyorlar ki; tarihimizi, Cumhuriyetin tüm kazanımlarını, bağımsızlığımızı, egemenliğimizi, özgürlüğümüzü, haklarımızı çöpe atalım, unutalım. İrademizi, aklımızı vicdanımızı kendileri gibi bir tek kişiye teslim edelim.  Baskıya zulme tehdide, şiddete, boyun eğelim, korkalım. Birileri sultanlık rejimi kurmak istiyor, birileri ona koltuk değneği oluyor diye bu  halk özgürlük ve demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyecek, zulme geçit vermeyecektir.” ifadelerini kullandı.

 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE HAYIR DİYORUZ

 

Cumhuriyete herkesin, en çok da kadınların borçlu olduğunu sözlerine ekleyen Candan Yüceer, “Cumhuriyet kurulduğu andan itibaren en çok kadınların yaşamını değiştirdi. Bu nedenle kadınlar için demokrasi ve Cumhuriyet vazgeçilmezdir. Cumhuriyet kadınları olarak, demokrasi, eşitlik özgürlük dışı her yönetime tek adam rejimine diktatörlüğe, sultanlığa, karşıyız. Çocuklarımız, henüz doğmamış çocuklarımız ve geleceğimiz için Anayasa değişikliğine hayır diyoruz.” dedi.

 

MİLLETİN İRADESİNİ TEMSİL EDİYORUZ SARAY’IN DEĞİL

 

Milletvekili Yüceer konuşmasının sonunda ise, “Aklını, iradesini, vicdanını ipotek altına aldırmış olanlar, 15 Temmuz’da ülkeye çok büyük kötülükler yaptı. Burası Saray’ın Meclisi değil,  bizler de Saray’ın memuru değiliz. Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi, bizler de milletin milletvekilleriyiz, milletin iradesini temsil ediyoruz, Saray’ın değil.” açıklamalarında bulundu.

 

Haber / Pınar SANCAR


0282 726 91 91
0282 747 65 10