Kar yağışı çiftçiye yaradı

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, önceki yıllara göre bu yıl kar yağışının bol olmasının çiftçileri sevindirdi

Çerkezköy 12.01.2017 19:12:00 0
Kar yağışı çiftçiye yaradı

KAR YAĞIŞI EKİLİ ALANLARIMIZA İYİ GELDİ

 

Nafis Ünal, “Bölgemizde yaklaşık on beş yıl, bu yılki gibi kar yağışı görülmedi. Bir haftadır aralıklarla devam eden kar yağışı, ekili alanlarımıza çok iyi geldi.Kar yağışının ardından bir süre yağmur yağmasa bile bu kar ekili alanlarımızı uzun süre besleyecek. Kar yağışı bereketimizi artıracak. Karın çok yağmış olması ekili alanlarımıza iyi geldi.”dedi.

 

BU YIL DAHA ÇOK ÜRÜN ELDE EDERİZ

 

Ünal, karın mevsiminde yağmasının çiftçiler için çok yararlı olduğunu da belirterek,”Kış mevsiminde yağmurun yanı sıra özellikle kar yağışı çiftçiler için çok daha önemlidir. Çünkü kar yavaş yavaş eridiği için toprağa daha iyi nüfus etmesi nedeniyle ekili alanlardaki mahsulü hasata kadar nemli tutarak devamlı besler. Bir yerdeki kar, ekili alanlardaki mahsulün hayat kaynağıdır. Bu nedenle bu yıl bölgemizde ve ilçemizde etkili olan bol kar yağışı, çiftçilerimizi sevindirmekte ve bu yıl daha çok ürün elde edeceğimizi göstermektedir. Tahminlerimize göre bu yıl tarlaların toprak yapısına göre dekarında önceki yıllara göre 20 kilogram ile 50 kilogram daha fazla ürün alacağımızı düşünüyoruz.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10